fbpx
У Росії створили безпілотний підводний апарат «Суррогат»

У Росії створили безпілотний підводний апарат «Суррогат»

БпА (Безпілотні апарати) ВМФ Росії Підводні човни Росія Світ Сусіди Флот

У Росії повідомили про розробку нового підводного безпілотника «Суррогат», який імітує акустичний портрет підводного човна.

Про це інформує Мілітарний.

Російський конструктор з “Центрального конструкторского бюро морской техники” (ЦКБ МТ) «Рубин», на умовах анонімності повідомив про створення безпілотного підводного апарату «Суррогат», який може імітувати акустичну сигнатуру підводного човна, пише TRT. Апарат переданий для проходження випробувань.

Заявлено, що цей великий імітатор підводного човна, оснащений літій-іонною батареєю, здатний діяти до 15-16 годин, причому весь цей час він буде відтворювати маневрування субмарини, в тому числі на великих швидкостях руху.

Удосконалення акустичних систем дозволяє все більш впевнено імітувати акустичний портрет підводного човна з точністю, достатньою для «обману»авіаційних і корабельних комплексів виявлення, а в перспективі – і стаціонарних систем. – заявлябть розробники.

Роботизовані підводні платформи можуть використовувати методи пошуку цілей, недоступні звичайним субмаринам. Так, малорозмірні безпілотні апарати складно знищити через малі розміри та маневреність.

Більш того, знищення безпілотного апарату може бути економічно невигідним через непорівнянності вартості безпілотника і атакуючого боєприпасу, – запевняють розробники даного апарату.

Окрім того, у Росії вважають, що підводні дрони можуть використовуватися для пошуку і супроводження субмарин противника.

Нагадуємо, що в Северодвінську, 7 травня 2021 року був введений у стрій ВМФ РФ атомний підводний крейсер К-561«Казань».

Атомний підводний крейсер «Казань» – головний корабель вдосконаленого проекту 885М (шифр «Ясень-М») атомних підводних човнів 4-го покоління.

Проект 08851 розроблений АТ «Санкт-Петербурзьке морське бюро машинобудування «Малахит».

На кораблі оновлена ​​елементна база комплексів радіоелектронного озброєння, та модернізоване інше обладнання.

БпА (Безпілотні апарати) ВМФ Росії Підводні човни Росія Світ Сусіди Флот