fbpx
У Туреччині пройшли успішні випробування баражуючого боєприпаса Alpagu

У Туреччині пройшли успішні випробування баражуючого боєприпаса Alpagu

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина

У Туреччині успішно завершилися випробування баражуючого боєприпаса Alpagu.

Про це інформує Мілітарний.

Savunma Sanayi повідомляє, що БПЛА-камікадзе Fixed Wing Alpagu, розроблений турецькою компанією STM (Defense Technologies Engineering and Trade Inc.) здійснив успішні тестові льотні випробування.

Після запуску баражуючий боєприпас Alpagu, здійснював свій політ близько 10 хвилин, під час якого він виявив та відстежував наземну ціль, після чого успішно її знищив. Завдяки високій маневреності дрон залишався непомітним аж до моменту нанесення удару.

Портативний БПЛА призначений для розвідки та спостереження на тактичному рівні за наземною обстановкою, а також для ураження цілей за межами прямої видимості з високою точністю.

Alpagu можна ефективно використовувати вдень і вночі проти нерухомих або рухомих цілей за допомогою вбудованого програмного забезпечення обробки зображень. Завдяки порівняно невеликій вазі, дрон може переноситися однією людиною.

Окрім того,  система може працювати автономно або з дистанційним управлінням.

Комплекс складається з баражуючого боєприпаса, пускової установки та наземної станції управління.

Наземна пускова установка являє собою контейнер, що має форму прямокутного паралелепіпеда, довжиною близько метра. Дрон виштовхується з контейнера, після чого він швидко розгортає крила і починає політ до цілі.

Технічні характеристики

Дальність: 10 км
Час польоту: 10 хвилин
Висота польоту: більше 100 метрів
Крейсерська швидкість: більше 90 км/год.
Вага: 1,9 кг
Температура застосування: -20/+ 50 ° C
Час підготовки до пуску: макс. 1 хв.

Авіаційні боєприпаси Kuzgun

Нагадуємо, що турецький модульний боєприпас Kuzgun досяг дальності у 250 км з турбореактивним двигуном. Боєприпас в залежності від потреби буде оснащуватися різними бойовими частинами – уламково-фугасною, термобаричною чи кумулятивна, а для наведення використовує інерціальну систему по GPS.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Сусіди Туреччина