fbpx
Російські авіабомби впали на Бєлгородщину

Російські авіабомби впали на Бєлгородщину

Авіаінциденти Авіаційне озброєння Авіація Війна з Росією Росія

Російські бомбардувальники укотре скинули авіаційні бомби на територію населеного пункту в Бєлгородській області.

Про це повідомляє інформаційне агентство Astra.

Вночі, 12 травня, російська авіабомба впала на селище Разумне, що розташоване за 6 кілометрів від Бєлгорода. Нерозірваний боєприпас знайшли на автомобільній парковці по вулиці Верескова.

За інформацією місцевих, пізніше, 13 травня, о 6:00 поряд із місцем першого влучання впала ще одна авіабомба.

Видання Astra розповідає, що за останні 4 дні на територію Бєлгородської області, окрім згаданих вище, впало ще 5 авіаційних бомб ФАБ-250 та ФАБ-500. Загалом лише з березня цього року видання нарахувало 32 підтверджених скиди авіабомб на область.

Така кількість інцидентів пояснюється нештатними спрацюваннями модифікованих російських авіабомб, що оснащуються модулями польоту та корекції УМПК. Їх падіння саме на цю область пов’язане з великою кількістю вильотів тактичної авіації, чий маршрут пролягає через неї.

Авіабомба з модулем УМПК під крилом російського винищувача-бомбардувальника Су-34. Фото: ЗМІ РФ

Руйнування будинку в Бєлгороді

Російські авіабомби не раз падали і на саме місто Бєлгород, проте донедавна це не призводило до значних руйнувань чи людських жертв.

Тим не менше, днем раніше, 12 травня, за невідомих обставин у Бєлгороді пролунав потужний вибух, що «склав» один із під’їздів панельного будинку.

На відео видно, що влучання невідомого боєприпасу відбулося з протилежного боку від російсько-українського кордону, що виключає причетність ЗСУ. Натомість, одним із пояснень знищення цілого під’їзду могло стати чергове нештатне сходження російської авіабомби.

Ще однією версією руйнування будівлі може бути влучання російської зенітної ракети 5В55/48Н6ДМ комплексу протиповітряної оборони С-300/C-400.

На оприлюднених кадрах із місця інциденту місцеві зняли фрагмент аеродинамічного керма зенітної ракети та елементи фюзеляжу.

Відомо, що станом на ранок 13 травня на місці зруйнованого будинку в Бєлгороді з-під завалів було врятовано 17 осіб, ще 15 знайдені загиблими.

Авіаінциденти Авіаційне озброєння Авіація Війна з Росією Росія