fbpx
У ЗСУ скорочують посади 17 генералів

У ЗСУ скорочують посади 17 генералів

ЗСУ Реформа

В інтерв’ю для інформаційної агенції АрміяInform Міністерства оборони України, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак розказав, що у ЗСУ скорочують посади 17 генералів.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Відбувається це у зв’язку з процесом приведення структури управління Генерального штабу ЗСУ до J-структури аналогічної країнам НАТО.

Нагадаємо, що на початку російської агресії в 2014 році, в українському війську служило майже 140 тис. військовослужбовців, що передбачало існування 151 штатної генеральської посади.

Відтоді чисельність ЗСУ загалом зросла до 250 тисяч осіб, проте станом на 2019 рік в Збройних Силах України служило 112 діючих генералів. Відповідно до реформи їх чисельність зменшиться ще на 17 посад.

Генеральська форма

Раніше про скорочення кількості генеральських посад розказав голова ДПСУ Сергій Дейнеко, так до реформи штатна чисельність генералів у прикордонному відомстві становила 54 посади.

Після реформи по адміністрації було скорочено 6 посад генералів, а в завершення реформування у ДПСУ має залишитись лише 19 генералів.

ЗСУ Реформа