fbpx
Ухвалено закон «Про оборонні закупівлі»

Ухвалено закон «Про оборонні закупівлі»

Верховна Рада Законодавство Закупівлі Україна

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон «Про оборонні закупівлі».

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Це рішення підтримали 276 народних депутатів.

Депутати профільного Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підготували порівняльну таблицю до законопроєкту, вона містить 650 поправок і пропозицій, з яких на засіданні Комітету 430 враховано, 220 – відхилено.

Під час доопрацювання законопроєкту депутати:

  • Передбачили механізми захисту вітчизняного виробника шляхом врахування інтересів виконавців державних контрактів із закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, у тому числі – можливість коригування цін у випадку суттєвих змін фінансово-економічних умов виконання контрактів;
  • Застосування критерію “вартість життєвого циклу” під час відбору виконавців, що відповідає кращим стандартам країн-членів НАТО та ЄС;
  • Надання пріоритету локалізації виробництва на митній території України та застосування офсетних процедур під час закупівель за імпортом.
Народні депутати прийняли в цілому проєкт Закону «Про оборонні закупівлі»

Нагадаємо, у жовтні 2019 року у Верховній Раді почалася підготовка до розгляду у першому читанні проєкту Закону України «Про оборонні закупівлі».

У листопаді 2019 року комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу доопрацьований проєкт закону про оборонні закупівлі.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 травня відправила на повторне друге читання законопроєкт №2398-д «Про оборонні закупівлі».

Законопроєкт визначає загальні правові засади планування, порядок формування обсягів та особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони.

Визначено також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель.

Верховна Рада Законодавство Закупівлі Україна