fbpx
Україна та Франція обговорили спільне виробництво зброї

Україна та Франція обговорили спільне виробництво зброї

ОПК Співпраця Україна Франція

Україна та Франція обговорили можливості започаткування спільного виробництва озброєнь.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Президент України Володимир Зеленський у четвер провів зустріч з цього приводу із міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорню в Києві.

Глава держави відзначив усебічну допомогу Україні з боку Франції.

Під час зустрічі Зеленський та Лекорню детально обговорили подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Франції, зокрема можливості започаткування спільного виробництва певних видів озброєння.

“Глава держави відзначив ефективність наданої Францією військової допомоги, зокрема зенітно-ракетних комплексів SAMP/T, самохідних артилерійських установок Caesar та далекобійних ракет SCALP-EG”, – йдеться у повідомленні.

Окрему увагу було приділено посиленню української протиповітряної оборони (ППО), що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Нагадаємо, на початку вересня Зеленський повідомив, що Франція буде тренувати українських військових пілотів. Про це він говорив із президентом Франції Емманюелем Макроном. Йдеться про базову льотну підготовку пілотів-винищувачів ЗСУ.

Винищувач «Rafale». Фото: Dassault Aviation

Президенти, також тоді обговорили постачання Збройним силам нового озброєння та допомогу, яку Франція може надати для захисту Одеського регіону від російських ударів.

Франція станом на серпень, допомогла у навчанні шести тисяч українських військових у межах оборонної підтримки. Тренування українців проходило на французьких полігонах та у Польщі.

За словами Себастьяна Лекорню, Україна щомісяця отримує від Франції партії 155 мм артилерійських снарядів в межах військової допомоги. Також, Франція передала Україні крилаті ракети SCALP EG авіаційного базування.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що міністерство оборони Франції відзвітувало про передачу Україні озброєння на 640 мільйонів євро за 2022 рік.

ОПК Співпраця Україна Франція