fbpx
Франція допомогла у підготовці 6 тисяч військових ЗСУ

Франція допомогла у підготовці 6 тисяч військових ЗСУ

Війна з Росією Військова допомога Європа ЗСУ Навчання Україна Франція

Франція станом на серпень, допомогла у навчанні шести тисяч українських військових у межах оборонної підтримки.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю Var Matin.

Тренування українців проходило на території Франції та у Польщі.

“Уже в серпні ми досягли мети, яку поставили перед собою на рік, підготувавши шість тисяч українських військових, розподілених між Францією і Польщею”, – сказав міністр.

Лекорню зазначив, що для контрнаступальних дій ЗСУ проти російських окупантів, Україні необхідне “нове покоління солдатів, яких потрібно навчати”.

Міністр підкреслив, що Франція продовжує допомагати Україні, зокрема шляхом постачання військової техніки, артилерії та боєприпасів.

Він додав, що Україна щомісяця отримує від Франції партії 155 мм артилерійських снарядів.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що міністерство оборони Франції відзвітувало про передачу Україні озброєння на 640 мільйонів євро за 2022 рік.

У звіті також мовиться про безкоштовну передачу ЗСУ бронетехніки, артилерії та боєприпасів.

До цього списку включено 60 бронетранспортерів VAB, 24 артилерійські установки калібру 155-мм (мова йде про САУ CAESAR або гаубиці TRF1), 10 120-мм мінометів RT 120, 118 ракет невідомого типу та дві артилерійські пускові установки для їхнього застосування (імовірно, йдеться про РСЗВ LRU).

Крім того, французький уряд безкоштовно передав 34 кулемети калібру 7,62-мм, 562 кулемети калібру 12,7-мм, а також 704 протитанкових ракет та пускові установки до них.

Також Україна замовила у Франції постачання великої кількості корпусів для серійного виробництва 155 мм артилерійських боєприпасів.

Війна з Росією Військова допомога Європа ЗСУ Навчання Україна Франція