fbpx
Росіяни озброїли винищувачі Су-30 ракетами великої дальності

Росіяни озброїли винищувачі Су-30 ракетами великої дальності

Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Європа Морська авіація Р-37М Росія Світ Су-30

У мережі ширяться кадри з винищувачем Су-30 морської авіації ВМФ РФ, на який встановлена ракета великої дальності Р-37М.

Відповідне відео опублікували РосЗМІ.

На ньому показаний зліт винищувача Су-30СМ2 з трьома ракетами великої дальності Р-37М.

Літак — зі складу морської авіації ВМФ РФ. Це може свідчити про те, що їх модернізація до рівня за програмою 2021 року, в межах якої була розширена номенклатура озброєння, вже розпочалася.

Повідомляється, що ці винищувачі розміщені на авіабазі Саки на території тимчасово окупованого Криму.

Наявність літаків із цим типом озброєння має в теорії забезпечити кращі можливості ворога у збитті українських крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG.

Крім того, на відміну від перехоплювачів МиГ-31 винищувачі Су-30 є більш поширеними у складі ПКС РФ та морської авіації, що разом з інтеграцією далекобійних ракет може розширити можливості для перехоплення повітряних цілей.

Ракета Р-37М має максимально заявлену дальність польоту до 300 км, а також вбудовану систему радіокорекції.

Випробувальний пуск з винищувача Су-35С керованої ракети класу «повітря-повітря» великої дальності Р-37М. Фото: МО РФ

Під час використання літаками Су-30СМ2 цих ракет після пуску літаку не обов’язково продовжувати надавати корекцією власною РЛС. Ці задачі може виконувати модернізований А-50У.

Використання ракет цього типу наразі не обмежене перехоплювачами МиГ-31, а інтегроване на винищувачі Су-35С, а також Су-30СМ2.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що на початку травня 2024 року Повітряно-космічні сили РФ отримали чергову партію нових винищувачів Су-35С.

Передача літаків відбулася на заводському аеродромі у Комсомольську-на-Амурі, який входить до складу Об’єднаної авіабудівної корпорації.

Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Європа Морська авіація Р-37М Росія Світ Су-30