fbpx
Україна замовила сотню дистанційних бойових модулів

Україна замовила сотню дистанційних бойових модулів

Бронетехніка ДП «СпецТехноЕкспорт» Україна

Австралійська компанія Electro Optic Systems оголосила про укладення контракту на постачання дистанційних систем озброєння для України.

Новину оприлюднили на офіційному сайті Electro Optic Systems.

Українське державне підприємство «СпецТехноЕкспорт» уклало контракт із компанією EOS Defence Systems на поставку 100 неназваних «важких дистанційних бойових модулів», включаючи запчастини та супутні послуги на суму близько 80 мільйонів доларів США.

Контракт передбачає постачання продукції протягом 2023-2024 років за умови проведення демонстраційних випробувань протягом найближчих тижнів та інших звичайних умов для військових контрактів.

Наразі дистанційні бойові модулі цієї компанії вже використовують українські Сили оборони в складі бойових машин Bushmaster, переданих Австралією в рамках військової допомоги.

Bushmaster військових України у ході контрнаступу на Харківщині. Вересень 2022. Україна. Фото з соцмереж

Раніше Україна для власних Збройних cил замовила 100 бронетранспортерів Rosomak, контракт на які спільно профінансують Євросоюз і Сполучені Штати.

Rosomak із колісною формулою 8×8 – це ліцензійний варіант фінської колісної бронемашини Patria AMV, що виробляється в Польщі у версії колісної БМП та бронетранспортера.

Дистанційні бойові модулі компанії EOS

Бойові модулі компанії EOS виробник характеризує як системи, що розроблені для забезпечення більшої точності ведення вогню за будь яких умов, а також убезпечення екіпажу.

Компанія пропонує декілька бойових модулів у конфігурації з різним озброєнням, які завдяки надлегкій конструкції можуть бути встановлені на різні транспортні засоби та платформи, включаючи легкий автотранспорт.

Найбільш відомий бойовий модуль EOS R400 може бути оснащений легким кулеметом, кулеметом калібру 12,7-мм, автоматичним 40-мм гранатометом або легкою 30-мм гарматою ATK M230 LF. Він оснащений тепловізійним прицілом з дистанцією виявлення цілі до 5 кілометрів.

Також компанія пропонує більш важку версію EOS R800, яка оснащена автоматичною 30-мм автоматичною гарматою Bushmaster Mk.44. Цей модуль вважають системою для важких колісних та гусеничних бойових машин.

За словами виробника, модуль важить втричі менше за його аналоги та забезпечує ведення вогню з високою точністю. Окрім гармати, до бойового модулю може бути інтегровано також легкий кулемет калібру 7,62 та протитанкові керовані ракети Javelin.

Бронетехніка ДП «СпецТехноЕкспорт» Україна