fbpx
Прикордонники з Ізмаїлу проходять курс підготовки в рамках JMTG-U

Прикордонники з Ізмаїлу проходять курс підготовки в рамках JMTG-U

JMTG-U ДПСУ ЗСУ Львівщина МВС Міжнародний центр миротворчості та безпеки Навчання НГУ Україна

На Львівщині прикордонники з Ізмаїлу проходять курс підготовки в рамках JMTG-U.

Про це інформує Мілітарний.

На Львівщині в рамках JMTG-U, розпочалася підготовка підрозділів Держприкордонслужби, Національної гвардії та Збройних сил України, повідомляє пресслужба ДПСУ.

В рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки Україна (JMTG-U) на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 9 серпня розпочався 55-денний курс колективної підготовки військових підрозділів.

До них залучені: комендатура швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону спільно з оперативним батальйоном бригади швидкого реагування Нацгвардії України та 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха ЗСУ.

Під час планувальної конференції було узгоджено, що всі навчання проводитимуться спільними багатонаціональними батальйонами. А в свою чергу, багатонаціональні підрозділи будуть інтегровані також в українські батальйони.

Прикордонники навчатимуться управляти підрозділами під час участі в оборонних діях з проведенням контрнаступів на напрямках вторгнення противника, а також виконувати завдання в ході стабілізаційних дій в районі відповідальності.

Курс триватиме до 1 жовтня. Під час навчань прикордонники отримають навики бойової підготовки та роботи штабу, необхідні в тому числі для виконання завдань на східному кордоні України.

Кінцевим результатом тренувань буде проведення в період з 20 вересня по 1 жовтня міжнародних багатонаціональних навчань Rapid Trident-2021, які в єдиному задумі будуть пов’язані із стратегічними навчаннями.

Нагадуємо, що в період з 15 березня по 30 квітня 2021 р. підрозділи комендатури швидкого реагування Сумського прикордонного загону та 24 окрема механізована бригада СВ ЗС України були залучені до подібного курсу підготовки в рамках навчань JMTG-U.

За цей період, прикордонники навчилися відпрацьовувати питання управління діями підрозділів під час участі в оборонних діях з проведенням контрнаступів на напрямках вторгнення противника та виконання завдань в ході стабілізаційних дій в районі відповідальності.

18 військовослужбовців отримали сертифікати щодо підготовки за стандартами НАТО, у тому числі 6 офіцерів-викладачів Національній академії Держприкордонслужби.

JMTG-U ДПСУ ЗСУ Львівщина МВС Міжнародний центр миротворчості та безпеки Навчання НГУ Україна