fbpx
“Королівські” піхотинці та сумські прикордонники переймають західний досвід в рамках JMTG-U

“Королівські” піхотинці та сумські прикордонники переймають західний досвід в рамках JMTG-U

ДПСУ ЗСУ Міжнародний центр миротворчості та безпеки Навчання Україна

ДПСУ та ЗСУ завершили спільні навчання за натівськими стандартами у рамках JMTG-U.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на ДПСУ.

Стало відомо, що в період з 15 березня по 30 квітня 2021 р. підрозділи комендатури швидкого реагування Сумського прикордонного загону та 24 окрема механізована бригада СВ ЗС України були залучені до курсу підготовки в рамках навчань JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine, Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна).

Навчання відбувалися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

“За цей період, прикордонники навчилися відпрацьовувати питання управління діями підрозділів під час участі в оборонних діях з проведенням контрнаступів на напрямках вторгнення противника та виконання завдань в ході стабілізаційних дій в районі відповідальності”, – повідомляють у ДПСУ.

Зазначається, що 18 військовослужбовців отримали сертифікати щодо підготовки за стандартами НАТО, у тому числі 6 офіцерів-викладачів Національній академії Держприкордонслужби.

Також, 12 слухачів факультету підготовки керівних кадрів ознайомилися з особливостями застосування прикордонної комендатури швидкого реагування під час виконання завдань з підрозділами Збройних сил України.

Із завершенням навчань, керівництво Міжнародного центру миротворчості та безпеки надало підрозділу оцінку “ГОТОВИЙ”.

“Державна прикордонна служба України продовжує набувати оперативних спроможностей спільно з Збройними силами України. Заходи об’єднаної підготовки дозволяють організувати плідну взаємодію та бути взаємосумісними на одному полі бою” – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що у квітні на одному з полігонів в Донецькій області охоронці кордону провели перевірку бойових спроможностей прикордонної комендатури швидкого реагування «Краматорськ».

Підрозділи здійснили марш та зайняли оборону вздовж умовного державного кордону. Після облаштування бойових позицій, побутових умов та налагодження зв’язку, прикордонники протягом кількох діб діяли за ввідними, які моделювали різноманітні дії противника.

Прикордонна комендатура показала свою ефективність та отримала високу оцінку керівництва.

ДПСУ ЗСУ Міжнародний центр миротворчості та безпеки Навчання Україна