fbpx
Венесуела розгортає військово-морську базу в 70 км від Гаяни

Венесуела розгортає військово-морську базу в 70 км від Гаяни

Венесуела ВМС Венесуели Гаяна Латинська Америка Світ

Військово-морські сили Венесуели створюють нову військово-морську базу поблизу анексованого регіону Есекібо, що контролюється Гаяною.

Про розбудову інфраструктури повідомив командувач ВМС Венесуели адмірал Ніл Вільямісар Санчес.

За словами Ніла Санчеса, розбудова нової бази військово-морських сил є частиною ширшої стратегії. Вона посилить морську логістику, особливо в дельті Оріноко.

Новий військовий об’єкт буде розгорнуто на базі частини берегової охорони в Пунта-Баріма. Це дозволить збільшити охоплення військово-морських сил Венесуели вздовж узбережжя Атлантичного океану.

Варто зауважити, що розгортання військово-морських сил відбувається лише в 70 кілометрах від узбережжя Есекібо – регіону, що нещодавно був юридично анексований урядом Венесуели, однак знаходиться під контролем Гаяни.

Подібний крок може бути частиною підготовки збройних сил Венесуели до вторгнення у Гаяну та окупації її територій.

Як зазначають місцеві медіа, кордон поблизу місця розташування майбутньої бази здебільшого незаселений. А сама база стане однією з найближчих до кордонів.

Імовірно, командування збройних сил покладає суттєву частину своїх задач на морську компоненту через неможливісь проведення масштабних операцій у важкодоступних прикордонних областях, більша частина яких представлена непрохідними тропічними лісами.

Судячи з опублікованих кадрів, нова база зможе приймати бойові катери. Крім того, вона обладнана вертолітними майданчиками.

Флот Венесуели

Військово-морські сили Венесуели мають у своєму розпорядженні застарілий, але чисельний флот бойових та десантних кораблів.

Зокрема, на службі у флоті перебуває дизель-електричний підводний човен, одна ескадра корветів у складі восьми кораблів типу Avante 1500 та Avante 2200 та ескадра великих десантних кораблів типу Capana. Крім того, на озброєнні перебувають патрульні кораблі типу Constitución озброєні 37-мм автоматичною артилерійською установкою.

Нещодавно від Ірану військово-морські сили Венесуели отримали іранські ракетні катери Peykaap III озброєні протикорабельними ракетами Kowsar та Nasr.

Більше про сили сторін та деталі конфлікту можна прочитати у статті “Венесуела та Гаяна: нафта, джунглі, війна

Венесуела ВМС Венесуели Гаяна Латинська Америка Світ