fbpx
Військові почали застосовувати важкі FPV-дрони

Військові почали застосовувати важкі FPV-дрони

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Світ Україна Херсонщина

Українські військові зруйнували будівлю важким FPV-дроном “Мамонт” на лівобережній Херсонщині.

Відео застосування оприлюнив розробник дронів Escadrone.

Український підрозділ ударних безпілотників M2 застосував дрон “Мамонт” з 4-кілограмовою бойовою частиною по позиції росіян на Херсонщині.

На відео можна побачити, що потужності підвісного заряду на безпілотнику вистачило для того аби знести частину стіни на другому поверсі будівлі.

 

Місце ураження російських позицій вдалось геолокувати (тут) в населеному пункті Кринки, що розташований на лівому березі Херсонщини.

Імовірно, безпілотник був запущений оператором з правого берега, тобто за 4-5 кілометрів від місцезнаходження цілі.

“Мамонт”

Наприкінці жовтня в інтерв’ю виданню “Бізнес Цензор” засновник українського виробника дронів Escadrone розповів, що безпілотники “Мамонт” стануть майбутнім їх компанії.

Новий дрон може нести до 4 кг корисного навантаження, що вдвічі більше порівняно з нинішніми серійними моделями на ринку. З такою бойовою частиною дрон здатен подолати відстань у 12 кілометрів. Однак з меншою бойовою частиною у 1,5 кг максимальна відстань зростає до 30 км.

Високі характеристики дрону забезпечуються більшими розмірами та потужністю двигунів, що застосовуються.

Український важкий FPV-дрон "Мамонт". Фото: Escadrone.

За словами розробників, “Мамонт” має стати самим дорогим виробом в лінійці дронів Escadrone та коштуватиме близько 700 доларів за один борт. Для порівняння, середня вартість масового FPV-дрону наразі становить близько 500 доларів.

Судячи з бортового номеру, який було видно на кадрах з пульту оператора, новий безпілотник є лише п’ятим у серії, що говорить тільки про початок його бойового застосування на передовій.

Нагадаємо що нещодавно на передовій також було помічено застосування українського ударного FPV-дрону з повітряним підривом бойової частини.

Більше про розвиток FPV-дронів та їх майбутнє можна прочитати у статті “Нова загроза: FPV-дрони адаптують для нічних операцій

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Світ Україна Херсонщина