fbpx
Окупантів знищують FPV-дрони з повітряним підривом

Окупантів знищують FPV-дрони з повітряним підривом

82 бригада ДШВ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Україна

Сили оборони застосовують ударні FPV-дрони з новою бойовою частиною, що уражає цілі розташовані на великій площі.

Відео було оприлюднено в соціальних мережах.

На опублікованих кадрах бійці 82 десантно-штурмової бригади, а саме підрозділ “Wild Division” застосовує ударний безпілотник для ліквідації п’ятьох російських військових, що сховались за згорівшим корпусом БМД-2.

Почувши звук квадрокоптера окупанти вчасно зреагували та покинули місце потенційного влучання, однак замість пікірування дрон здетонував у повітрі прямо над утікачами.

Очевидно, дрон був оснащений достатньо великою уламково-фугасною бойовою частиною з готовими уражаючими елементами. Її вибух у необхідному положенні ініціював пілот з пульту керування.

На кадрах можна побачити, що щільною хмарою уламків накрило достатньо велику площу. Четверо з п’яти російських військових опинились у зоні ураження та, вірогідно, були поранені.

Враховуючи габарити корпусу згорівшої БМД можна порахувати приблизну зону ураження – приблизно десять на десять метрів.

За деякими даними, подібні засоби могли використовуватись на передовій принаймні кілька місяців, однак лише зараз з’явилось детальне відео їх застосування.

Відомо, що 82 бригада наразі проводить наступальні дії на Запоріжжі, а саме на напрямку Роботине-Вербове. Імовірно, удар дрону був здійснений саме на цій ділянці.

На кадрах, судячи з ураженої аеромобільної техніки та підбитої бронемашини АМН-590951, українським військовим протистояли російські десантники. На їх напрямку у боях беруть участь 56 парашутно-десантний полк та 108 десантно-штурмовий полк ЗС РФ.

Нагадаємо, що 11 жовтня фонд “Повернись живим” отримав партію із перших 5000 FPV-дронів, що були замовлені в рамках спільного проєкту з United24 та monobank.

Зібрані 14-17 серпня завдяки проєкту “Операція «Єдність»” 235 мільйонів гривень були витрачені на придбання 10 000 дронів-камікадзе, а також боєприпасів до них.

82 бригада ДШВ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Україна