fbpx
ЗСУ знищили пускову російського ЗРК Бук-М2

ЗСУ знищили пускову російського ЗРК Бук-М2

129-та бригада тероборони Війна з Росією Втрати Росії ЗРК «Бук» ЗС Росії ППО та ПРО Територіальна оборона ЗСУ Україна Херсонщина

Збройні сили України знищили рідкісну пускову установку російського ЗРК Бук-М2 на півдні України.

Про це повідомляє пресслужба ОСУВ “Таврія”.

Під час розвідувального польоту на південному напрямку підрозділ аеророзвідки 129 бригади територіальної оборони виявив позицію, за словами авторів відео, російської пускової установки 9A317 ЗРК Бук-М2.

На кадрах зображено процес використання українського БПЛА “Лелека-100”, за допомогою якого і було виявлено ціль.

Аеророзвідка повідомила координати цілі іншому артилерійському підрозділу ЗСУ й військові уразили ворожу техніку.

На відео зафіксована детонація боєкомплекту внаслідок ураження, котра супроводжується характерною пожежею ракетного палива та нештатним запуском однієї з ракет.

Знищення комплексу такого класу – відчутна втрата для супротивника, а також вікно можливостей для роботи української бойової авіації. За весь час російсько-української війни було знищено не більше десяти російських пускових Бук-М2 та шести старих Бук-М1-2.

Напередодні “Мілітарний” повідомляв, що українські артилеристи уразили пускову російського зенітного ракетного комплексу Бук-М1 неподалік від міста Попасна Донецької області. Тоді підрозділу аеророзвідки 45 ОАБр у координації з операторами РСЗВ HIMARS вдалося виявити і знищили ціль.

Також ще на початку російського вторгнення українському підрозділу ССО вдалось захопити відносно неушкодженими елементи батареї ЗРК Бук-М2 та боєкомплект до нього на Київщині.

9K317 “Бук-М2″

Бук-М2 – це багатоканальний самохідний зенітний ракетний комплекс середньої дальності, який призначений для знищення літаків, крилатих ракет та вертольотів. Із новими ракетами цей ЗРК здатен збивати також і балістичні цілі.

До складу комплексу 9К317 “Бук-М2” входить до 12 самохідних пускових установок 9А317, пускозарядні машини 9А316, командний пункт 9С510, станція радіолокації виявлення цілей 9С18М1-3 та радіолокаційна станція підсвічування та наведення ракет (РПН) 9С36.

Попри наявність інших систем комплексу, пускові установки можуть за потреби працювати повністю в автономному режимі завдяки інтегрованому на шасі радарному комплексу, котрий розташований в носовій частині обертової конструкції з ракетами.

Основним засобом ураження комплексу є зенітна керована ракета 9М317. Ракета має розширену зону ураження до 45-50 км за дальністю і до 25 км – за висотою, а також велику номенклатуру цілей для ураження.

Вона може застосовуватись ЗРК БУК-М1-2 і ЗРК БУК-М2 та здатна уражати маневрені літаки тактичної та стратегічної авіації, вертольоти, у тому числі зависаючі, тактичні балістичні та крилаті ракети.

129-та бригада тероборони Війна з Росією Втрати Росії ЗРК «Бук» ЗС Росії ППО та ПРО Територіальна оборона ЗСУ Україна Херсонщина