fbpx
До Москви по НАТО

До Москви по НАТО

НАТО Росія Україна

5 березня у Москві очікується черговий раунд консультацій між Україною та Росією на рівні МЗС. Українську делегацію очолить перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Хандогій. Як повідомив “УМП” речник МЗС Василь Кирилич, у ході консультацій головну увагу звернуть на безпекові питання та шляхи зміцнення глобальної безпеки. Зокрема українські дипломати переконуватимуть росіян, що вступ України до НАТО не загрожуватиме Росії.
Сторони обговорять питання євроатлантичної інтеграції Украни та співробітництва між Російською Федерацією та НАТО. Тема інтеграції України до НАТО вже вчетверте обговорюється на рівні МЗС обох країн.

“Головна мета полягає в тому, щоб привернути увагу російських колег, що інтеграція України до НАТО жодним чином не є спрямована проти інших держав, проти Російської Федерації, – зазначив речник МЗС, – Це є шлях до безпеки України. Наскільки можливо, ми будемо послідовно і відкрито доводити РФ право нашої держави на вибір моделі її власної безпеки. Цей вибір – це НАТО, і він ніяк не спрямований проти сусідньої держави, Російської Федерації.”

НАТО Росія Україна