fbpx
“Репід Трайдент-2012” перейшов у активну фазу (ФОТО)

“Репід Трайдент-2012” перейшов у активну фазу (ФОТО)

Під час підготовки підрозділів країн-учасниць україно-американських командно-штабних навчань із залученням військ “Репід Трайдент-2012” до практичної фази, на загальновійськовому стрільбищі Міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулися бойові стрільби відділень зі стрілецької зброї. Заняття проходили у складі взводів багатонаціональної піхотної роти, укомплектованої військовослужбовцями збройних сил Македонії, Сербії та Молдови.

– Представники армій інших країн прибули в Україну без штатного стрілецького озброєння. На час навчань іноземні підрозділи отримали зразки стрілецької зброї від українських колег. Незважаючи на зміну звичного для них штатного озброєння, закордонні колеги діють на вогневому рубежі досить упевнено, – розповів керівник стрільб на навчальному місці майор Анатолій Іченський.

За словами офіцера, відповідно до умов виконання вправи, військовослужбовці у складі відділень повинні вразити 40 цілей. Мішені у полі розташовані на різних відстанях: від 175 до 600 метрів від вогневого рубежу. Виконання цієї вправи передбачає не лише статичну стрільбу з обладнаної позиції, а й переміщення бійців парами та четвірками, ведення вогню по цілях, що рухаються.

На іншій навчальній ділянці полігону відбулися практичні заняття із залученням техніки. Особовий склад 144-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС України провів тренування з тактико-спеціальної підготовки та здійснив марш у район проведення спеціальної обробки.

На іншому навчальному місці військовослужбовці піхотного взводу Збройних сил Румунії та підрозділу повітряної кавалерії ЗС Республіки Польща відпрацювали комплекс дій з охорони та оборони важливого об’єкту.

– Протягом занять ми з іноземними колегами визначаємо, як краще діяти в тій чи іншій ситуації. Намагаємося працювати “по-бойовому”, оскільки у миротворчих операціях, у яких братимемо участь, не буде другорядних або неважливих завдань. Кожен елемент навчання відпрацьовуємо дуже ретельно, – розповіли про хід заняття військовослужбовці польського взводу.

На спільну думку військовослужбовців, чітке дотримання всіх процедур і протоколів та правильна організація несення служби є гарантією збереження життя й здоров’я особового складу та виконання поставлених завдань.

Довідково. Українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ “Репід Трайдент-2012” розпочалися 16 липня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Співкерівником навчань з української сторони є перший заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін, з американської сторони – полковник ЗС США Девід Марковський. У навчаннях беруть участь понад 1400 військовослужбовців із 16 країн світу.

Пресслужба Міноборони


Матеріали по темі:

Розпочалися українсько-американські навчання “Rapid Trident–2012

Триває підготовка до “Rapid Trident-2012”

Українські та канадські військовослужбовці здійснили стрибки з парашутом з гелікоптера Мі-8 в рамках тактичного навчання “Репід Трайдент – 2011”

На Львівщині відбудеться офіційна церемонія відкриття українсько-американського військового навчання “Репід Трайдент – 2011”

У Житомирі пройдуть військові навчання “Репід Трайдент – 2010”