fbpx
Україна отримає танки Abrams M1A1 до осені – Пентагон

Україна отримає танки Abrams M1A1 до осені – Пентагон

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога США Танк "Abrams" Україна

Доставка танків Abrams в Україну відбудеться раніше, ніж очікувалося. Замість обіцяних у січні цього року Abrams M1A2 Сили оборони України отримають танки M1A1. Передача має відбутися до осені.

Про це йдеться у повідомленні Пентагону.

Рішення надіслати танки Abrams M1A1 ухвалили спільно з Україною.

Міністерство оборони в тісній співпраці з Україною прийняло рішення надати варіант M1A1 танка Abrams, що дозволить нам значно пришвидшити терміни доставки та забезпечити цю важливу спроможність для України до осені цього року“, – сказав на брифінгу речник міністерства оборони США Пет Райдер.

Речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер Фото: Міноборони США

За словами Райдера, M1A1 Abrams матиме “дуже подібні можливості” до M1A2, включаючи передові системи захисту та озброєння, такі як 120-мм гармата та важкий кулемет 50-го калібру.

Планувалося, що для передачі Україні танків Abrams використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника.

Тепер це буде техніка, яка вже є на озброєнні США. Перед відправкою корпуси танків відремонтують та переобладнають.

Ми і раніше говорили про те, щоб задовольнити не лише її (України,- ред.) короткострокові, але й середньострокові потреби. Захоплення території, повернення території, як ви знаєте, як частина будь-якого наступу, буде важливим… як і збереження цих досягнень у якийсь момент у майбутньому, а також можливість стримувати майбутню російську агресію“, – сказав Райдер.

Танк M1A1 11-го бронетанкового кавалерійського полку під час навчань у серпні 2015 року в Національному навчальному центрі у Форт-Ірвіні, Каліфорнія. Фото: Міноборони США

Також він зауважив, що триває підготовка до навчання українських військових.

Ми забезпечимо, щоб українці пройшли необхідну підготовку на цих танках вчасно. У майбутньому ми матимемо докладнішу інформацію щодо цього навчання“, – сказав речник Пентагону.

Нагадаємо, інформація про передачу Україні Abrams M1A1 з’явилася напередодні.

Основна відмінність базових версій М1А2 від М1А1 – більш потужний пакет бронезахисту та сучасна електроніка. Моделі М1А1 у версіях FEP та AIM-SA, які зараз має на озброєнні армія США, пройшли значну модернізацію. Це довело їх до рівня М1А2.

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога США Танк "Abrams" Україна