fbpx
Бразилію цікавлять наші РЛС, катери та бронетехніка

Бразилію цікавлять наші РЛС, катери та бронетехніка

Бразилія Бронетехніка Летальне озброєння РЛС Світ Україна

Найбільш перспективним напрямком співпраці Києва та Бразилії після аерокосмічного є торгівля озброєнням та оборонними технологіями.

У Бразилії в 2009 році була прийнята програма модернізації армії до 2030 року із загальним плановим бюджетом у розмірі $ 74 млрд. Учора президенти дуже стримано коментували це питання, відзначаючи, що в найближчі дні голова міноборони Бразилії відвідає підприємства українського військово-промислового комплексу.

“Я, як і президент Бразилії, чекаю його доповіді за підсумками поїздки. І впевнений, що доповідь буде товстою, буде багато пропозицій”, – заявив Віктор Ющенко.

Джерело в українській переговорній групі стверджує, що основні напрямки співпраці вже визначені. Це радіоелектроніка, перш за все радіолокаційні станції (РЛС), катери і бронетехніка. Можливість закупівлі військових катерів побічно підтвердив пан Лула да Сілва, нагадавши журналістам, що “у Бразилії 8 тис. км морського узбережжя”.

“Бразильця можуть зацікавити наші трьохкоординатні РЛС. Цілком імовірно укладання контрактів на постачання важкої бронетехніки – танків” Оплот “. Ще одна позиція – БТР-4, то є легка бронетехніка”, – говорить експерт Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Сергій Згурець.

Співрозмовник з числа учасників переговорників запевняє, що сума контракту поки не визначена. А пан Згурець підкреслює, що для України важливий навіть мінімальний контракт з Бразилією. “Головне – вийти на цей ринок і закріпитися на ньому. Якщо нам це вдасться і наша техніка виправдає надії бразильців, надалі можна буде розраховувати на багатомільярдні контракти”, – вважає експерт.

Комерсант-Україна

Бразилія Бронетехніка Летальне озброєння РЛС Світ Україна