fbpx
Джерело: Перша група російських контррозвідників вже повернулася до Севастополя

Джерело: Перша група російських контррозвідників вже повернулася до Севастополя

Перша група російських контррозвідників Чорноморського флоту вже повернулася до Севастополя, повідомило виданню  Корреспондент в середу джерело у силових структурах міста.

“Співробітники контррозвідки флоту вже почали повертатися до Севастополя. Більше того, вже зараз вони зайняті підготовкою до проведення навчань з антитерору спільно із представниками Служби безпеки України (СБУ)”, – сказало воно.

Офіційний представник СБУ в Севастополі на став коментувати повідомлення про повернення до міста російських контррозвідників.

Однак неофіційно інший представник української спецслужби підтвердив, що російські і українські спецслужби мають намір координувати свою діяльність дуже і розширювати формат взаємодії.

Тим часом, директор Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортніков повідомив, що ФСБ і СБУ наступного тижня підпишуть угоду про повернення російських контррозвідників на головну базу Чорноморського флоту.

“Ми з нашими колегами з СБУ домовилися про повернення наших військових контррозвідників в Севастополь. Наступного тижня відбудеться зустріч представників двох спецслужб, на якій ми підпишемо угоду про спільну роботу щодо забезпечення безпеки”, – сказав Бортніков.

Як повідомлялося, за даними Коммерсанта, в документі, під яким мають поставити підписи голови спецслужб, не буде вказано точної кількості російських контррозвідників. Водночас, їхні кандидатури узгодять з українською стороною.

Раніше 19 співробітників ФСБ перебували в Криму згідно з окремим пунктом договору про базування ЧФ РФ і забезпечували безпеку російських моряків. У грудні 2009 року вони залишили територію України на вимогу української сторони, яка поклала функції російських спецслужб на підрозділи військової контррозвідки СБУ.