fbpx
Завершено перший етап швартових випробувань підводного човна “Запоріжжя”

Завершено перший етап швартових випробувань підводного човна “Запоріжжя”

ВМС України Підводний човен «Запоріжжя» Судноремонт

У Севастополі, на 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту Російської Федерації завершився перший етап швартових випробувань підводного човна Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Запоріжжя”.

За інформацією командира підводного човна капітана 3-го рангу Дениса Клочана, перший етап випробувань розпочався 15 грудня і успішно закінчився 31 грудня 2010 року.

На першому етапі випробувань було перевірено роботу головної енергетичної установки корабля, а також обслуговуючих її систем і механізмів, частину загальнокорабельних систем, відремонтовані і змонтовані гідроакустичні станції, техніку зв’язку.

– Найбільш об’ємні, трудомісткі роботи під час швартових випробувань проведені на головній енергетичній установці. Це найбільш складний, відповідальний етап. З цією метою човен був поставлений на так званий “упор”, тобто, своїм “носом” упирався в спеціальний пристрій. Перевірялася робота як самих дизелів, так і валопроводів, підшипників, гребних гвинтів, відповідних систем і механізмів, – розповів командир корабля.

Капітан 3-го рангу Денис Клочан додав, що в ході першого етапу швартових випробувань були виявлені деякі зауваження в роботі вузлів і механізмів, які, як планується, протягом тижня будуть усунені.

За інформацією командира підводного човна, до проведення випробувань залучалися особовий склад корабля, представники 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту Російської Федерації, ЦКБ “Чорноморець”, тощо.

– Зараз завершується підготовка до другого етапу швартових випробувань, який передбачає налагодження обладнання бойової частини зв’язку, штурманського, радіотехнічного озброєння. Перед нами стоїть завдання до 15 лютого повністю закінчити проведення швартових випробувань, після чого – приступити до підготовки проведення ходових випробувань, – зазначив командир “Запоріжжя”.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Міністра оборони України Михайла Єжеля, ходові випробування підводного човна “Запоріжжя” Військово-Морських Сил ЗС України передбачається провести до 31 травня поточного року.

ВМС України Підводний човен «Запоріжжя» Судноремонт