fbpx
Латиські націоналісти закликають розмістити в Латвії ПРО США

Латиські націоналісти закликають розмістити в Латвії ПРО США

Політичне об’єднання латиських націоналістів ТБ / ДННЛ вважає, що в Латвії потрібно розмістити американські військові бази і елементи системи ПРО.

Ці ідеї, як повідомляє LETA, містяться в передвиборній програмі партії, підготовленої до конгресу партій 17 квітня. У програмі сказано, що Латвія повинна продовжувати тісну співпрацю з США, усвідомлюючи, що тісний зв’язок з США допомагає країні “закріпитися в Західному світі”. “Тевземци” вважають, що Латвія і латиська культура належать до Західної цивілізації, проте Росія зараз реалізує політику, спрямовану на перетворення Латвії на “частину російського світу”.

“Те, чого Росія колись не змогла зробити за допомогою військової окупації і колоніального режиму, вона тепер намагається добитися, використовуючи економічні важелі: енергетику, транзит і фінанси, а також так звану” м’яку владу “, за допомогою якої виділяється привабливість і навіть перевагу російської культури, ідей та цінностей. “Російський світ” по суті нове обличчя російського імперіалізму “, – такий висновок, за даними LETA, був зроблений на конгресі. На думку ТБ / ДННЛ, завдання держави не допустити, щоб Латвія стала складовою частиною “росийського світу”. Партія вважає, що Латвія повинна підтримувати західний курс Грузії, України і Молдавії, зменшуючи вплив Росії в цих країнах.