fbpx
Міліція Киргизстану відмовляється виходити на роботу

Міліція Киргизстану відмовляється виходити на роботу

Азія Киргизстан Світ

Співробітники МВС Киргизстану заявили, що відмовляються виходити на роботу до тих часу, поки тимчасовий уряд не вирішить питання про призначення керівником відомства професіонала-міліціонера.

“Ми передали наші вимоги тимчасовому уряду про необхідність призначити керівником МВС міліціонера-професіонала, зупинити кадрову плутанину, яка веде до деморалізації співробітників міліції”, – заявляє Інтерфакс посилаючись на начальника управління боротьби з організованою злочинністю МВС Айбека Абдразакова.

Він сказав, що якщо вимоги міліціонерів не буде виконано, вони відмовляться виконувати свої професійні обов’язки.

За словами Абдразакова, міліціонери запропонували тимчасовому уряду розглянути на вибір кілька кандидатур на посаду голови відомства, які “мають авторитет у міліції”. Вже сьогодні ввечері представники тимчасового уряду мають відповісти на вимоги міліціонерів. Наразі ж офіс голови тимчасового уряду пікетують близько 300 правоохоронців.

Вони мають намір чекати відповіді уряду на вулиці. Раніше повідомлялося, що сьогодні під Бішкеком почалися погроми. Близько тисячі людей, озброєних палицями та камінням, увійшли до столиці Киргизстану з боку села Маївка.

За даними РІА Новини, в Маївці бешкетують, натовп спробував захопити будинки російськомовних громадян. Нагадаємо, 6 квітня, після того як були затримані практично всі лідери опозиції, в Киргизстані почалися масові заворушення.

Жертвами спалахнулих 7 квітня сутичок стало близько 80 людей, більше тисячі зазнали поранень. Незабаром опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Розою Отунбаєвою. 15 квітня Курманбек Бакієв склав президентські повноваження і покинув країну.

Кореспондент

Азія Киргизстан Світ