fbpx
США здійснили політ біля островів на які претендує Китай

США здійснили політ біля островів на які претендує Китай

Китай (КНР) Південно-Китайське море Світ Спостережний політ США

Американська телекомпанія CNN повідомила напередодні, що два стратегічних бомбардувальники Військово-повітряних сил США B-52H Stratofortress здійснили політ поблизу спірних островів у Південно-Китайському морі.

Дислокуються ці бомбардувальники на авіабазі Андерсон на острові Гуам в Тихому океані.

Подія сталась у понеділок, інформації про які саме острови йде мова не повідомляється. У телекомпанії зробили припущення, що мова йде про архіпелаг Спратлі на який претендує Китайська Народна Республіка.

B-52H Stratofortress – американський багатофункціональний важкий наддальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець компанії Boeing, що перебуває на озброєнні ВПС США з 1955 року.

Цей літак прийшов на зміну B-36 та B-47. На дозвуковій швидкості на висотах до 15 кілометрів він здатний нести різні види зброї, у тому числі ядерну. Основне завдання, для якого розроблявся B-52 — доставити дві термоядерні бомби великої потужності до будь-якої точки СРСР.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Міністр оборони Австралії Крістофер Пайн під час зустрічі зі своєю французькою колегою Флоранс Парлі обговорили майбутні багатосторонні операції та дії в Південно-Китайському морі.

Китай (КНР) Південно-Китайське море Світ Спостережний політ США