fbpx
Українські “Джмелі” пройдуть докові ремонти

Українські “Джмелі” пройдуть докові ремонти

Дунай Морська охорона Судноремонт Флот

Одеський загін морської охорони Державної прикордонної служби оголосив тендер на доковий ремонт трьох кораблів морської охорони «Ізмаїл» (BG84), «Ніжин» (BG83) та «Лубни» (BG82)  проекту 1204 «Шмель».

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Очікувана вартість робіт – 5 697 936,00 гривень з ПДВ, термін виконання – до 1 липня 2019-го року.

Під час докового ремонту очікується підняття його в док, зняття старого фарбування, проведення дефектації корпусу, зварних швів, заміна металу корпусу, фарбування. Також має бути проведено ремонт донно-заборної апаратури корабля.

Транспортування до місця ремонту має відбуватися за кошти виконавця.

Доковий ремонт кораблів такої водотоннажності має проводитися регулярно з періодичністю раз на 3-4 роки. Попередній доковий ремонт був здійснений 2016-го року на судноремонтному заводі “Дунайсудосервіс” за кошти підприємства.

Раніше Одеський загін морської охорони ДПСУ вже оголосив тендер на ремонт 76-мм гармат ПТ-76Б для цих кораблів. Він за умовами договору має бути завершений до 30 червня 2018-го року.

Кораблі морської охорони пр. 1204 «Шмель» (Джміль) – проект річкових артилерійських катерів часів СРСР, призначені для несення дозорної служби на річках та озерах, підтримки сухопутних військ артилерійсько-кулеметним вогнем, перевезення особового складу з озброєнням під час переправ і дій у басейнах річок, а також для дій в прибережних мілководних районах морів.

Бронекатери проекту 1204 попри свій поважний вік є доволі грізною зброєю на Азовському морі, вони озброєні:

одна 76-мм гармата Д-56ТС
спарена 25-мм артустановка АС 2М-3М
чотири 30-мм автоматичних гранатомети АГС-17
7,62мм кулемет СГМТ
17 пускових для РСЗВ БМ-14-17

Дунай Морська охорона Судноремонт Флот