fbpx
Хід реформування ВМС ЗС України у 2018 році

Хід реформування ВМС ЗС України у 2018 році

ВМС України Реформа Флот

В ході брифінгу щодо підсумків реформування Збройних Сил України заступник начальника Головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України полковник В’ячеслав Дем’яненко розказав про переформатування організаційної структури ВМС ЗС України.

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Наразі у складі національного військового флоту сформовані Морське командування та Командування морської піхоти.

Відбулось переформатування бригад надводних кораблів у дивізіони надводних кораблів. Також дивізіони кораблів охорони і забезпечення реорганізовано у дивізіони кораблів охорони рейду. Крім того, за словами спікера, сформовано дивізіон та ланку суден забезпечення, які виконуватимуть виключно завдання із забезпечення функціонування корабельного складу.

Змінюється організаційна структура бойових частин та частин забезпечення у Військово-морських сил ЗС України.

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України №39/2018 у структурі Військово-морських сил відбуваються зміни відповідно до створення Командування морської піхоти.

Командування морської піхоти розміщене у місті Миколаїв та йому підпорядковується:

• 36 окрема Бригада МП (м. Миколаїв) у складі 1-го Феодосійський, 501-й та 503-й окремі батальйони, що базуються у Миколаєві, Бердянську та Маріуполі відповідно;
35 окрема Бригада МП (смт Дачне, Одеська обл.) у складі 18 та 137-го окремих батальйонів морської піхоти, а також 88-го окремого десантно-штурмового батальйону
• 406 окрема Артилерійська бригада (м. Миколаїв) з окремими дивізіонами у Очакові, смт Дачне, Білгород-Дністровському;
• 32 окремий Реактивний артилерійський полк (с. Алтестове, Одеської обл).

Окрім того наприкінці січня стало відомо про формування в складі ВМС ЗС України власної частини протиповітряної оборони з пунктом базування у місті Очаків.

Наразі інформації щодо зенітно-ракетних комплексів які перебуватимуть на озброєні майбутньої військової частини не повідомляється, проте після пусків ЗРК С-125 по морським цілям у грудні 2018-го року можна очікувати, що саме ця система стане на озброєння українського флоту.

ВМС України Реформа Флот