fbpx
Янукович хоче швидшої реформи ОПК

Янукович хоче швидшої реформи ОПК

Президент України Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру М.Азарову, Секретарю РНБО Р.Богатирьовій та Генеральному директору державного концерну «Укроборонпром» Д.Саламатіну здійснити невідкладні заходи щодо вдосконалення реалізації державної політики у сфері розробки, виробництва, ремонту, модернізації, реалізації та утилізації озброєння, військової техніки, а також підвищення ефективності державного управління у цій сфері. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Виконання президентського доручення має прискорити реалізацію Указу Глави держави від 28 грудня 2010 року №1245, відповідно до якого Уряд мав вжити заходів щодо створення державного господарського об’єднання «Укроборонпром», до сфери управління якого мають увійти понад 150 державних підприємств оборонних галузей промисловості.
На виконання доручення Президента України, зокрема, має бути забезпечено:

• проведення протягом березня поточного року аналізу нормативно-правових актів з питань реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу з урахуванням нових підходів до державної політики національної безпеки і оборони та підготовка пропозицій щодо коригування таких актів;

• здійснення до 1 травня 2011 року оцінки фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій – учасників державного концерну «Укроборонпром», вжиття заходів щодо їх фінансового оздоровлення, ефективного функціонування та розвитку.

Окрім того, найближчим часом повинно бути опрацьовано питання стосовно розроблення концепції законопроекту щодо особливостей провадження господарської діяльності, зокрема державним концерном «Укроборонпром», у сфері державного оборонного замовлення, розроблення, виробництва, ремонту, модернізації, реалізації та утилізації військової техніки.
Для забезпечення структурної перебудови, ефективного функціонування та розвитку підприємств оборонно-промислового комплексу Президент України доручив також забезпечити створення підприємствами-учасниками державного концерну «Укроборонпром» інтегрованих науково-виробничих об’єднань за пріоритетними напрямами розвитку видів озброєння, військової та спеціальної техніки.
Як повідомляє прес-служба Глави держави, виконання зазначеного доручення Президент України тримає на особистому контролі.