fbpx
З’явилось зображення БПЛА ACE ONE

З’явилось зображення БПЛА ACE ONE

АвіаСвіт-XXI Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА ACE ONE Зброя та безпека ОПК Технології Україна

З’явилось зображення безпілотного літального апарату (БПЛА) ACE ONE, що вже завтра презентують на Міжнародній виставці озброєнь «Авіасвіт-XXI».

Про це повідомляє Мілітарний.

Розробником літального апарату є Міжнародна українська компанія ACE.

Керівники проєкту – колишній президент ДП «Антонов» Олександр Лось та колишній голова ДКАУ, член Міжнародної академії космонавтики Володимир Усов.

Вони запевняють, що «у своєму класі неважкопідйомних безпілотників ACE ONE буде номером 1 у світі».

Вперше про нову розробку ексклюзивно повідомило видання «Укрінформ» у своєму матеріалі.

На сьогодні не відомі тактико-технічні характеристики безпілотника ACE ONE, його габарити, але розробники заявляють, що це буде саме військовий дрон.

До перенесення виставки «Зброя та безпека – 2020», минулого року на ній мали презентувати інший вітчизняний БПЛА – «Сокіл-300» від КБ «ЛУЧ», але через пандемію презентація відбулась 6 листопада.

БПЛА «Сокіл-300»

Корисне навантаження, що зможе нести на собі БПЛА складає 200-250 кг. Тобто це еквівалент для 4-х протитанкових ракет типу «Бар’єр» розробки та виробництва КБ «ЛУЧ».

Зараз для цього безпілотного літального апарату вже відпрацьовано близько 85% комплектуючих.

БПЛА «Сокіл-300»

Мова йде про оптикоелектронну станцію наведення та системи підвіски озброєння, що вже розроблені та виготовляються для гелікоптерів, також різні системи контролю польоту, інерційна система, система живлення двигуна та інші вже відпрацьовані на крилатій ракеті Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун».

Термін необхідний для здійснення розробки та всіх етапів випробувань БПЛА, після чого прийняття його на озброєння Олег Петрович назвав півтора року, при чому літати БПЛА вже може почати через 9 місяців після початку робіт.

АвіаСвіт-XXI Авіація БпА (Безпілотні апарати) БПЛА ACE ONE Зброя та безпека ОПК Технології Україна