fbpx
220 мм реактивна система залпового вогню БМ-27 «Ураган»

220 мм реактивна система залпового вогню БМ-27 «Ураган»

 Редакція Редакція
Артилерія БМ-27 «Ураган» Енциклопедія РСЗВ

Історія

Система «Ураган» була розроблена на початку 70-х в ДНВП «Сплав» під керівництвом генерального конструктора А.Н. Ганичева і в 1976 році прийнята на озброєння Радянської Армії. РСЗВ «Ураган» повинна була замінити дещо застарілий комплекс БМ-21 «Град». В результаті розробки і впровадження нової системи управління польотом реактивних снарядів точність РСЗВ «Ураган» у порівнянні з «Градом» була збільшена приблизно в 1,5 рази.

Склад РСЗВ «Ураган»

1 – Бойова машина (БМ) 9П140;
2 – Транспортно заряджаються машина (ТЗМ) 9Т452;
3 – Реактивні снаряди (РС).

Основний спосіб стрільби – із закритою позиції. Можливо ведення стрільби з кабіни. РСЗВ «Ураган» має можливість залізничного, водяного, повітряного транспортування. Експлуатація комплексу можлива в умовах застосування противником ядерної, хімічної, бактеріологічної зброї в будь-який час року і доби, в різних кліматичних умовах при температурі навколишнього повітря від -40 ° С до +50 ° С.

Бойова машина (БМ) 9П140 призначена для стрільби реактивними снарядами (РС) з метою ураження відкритої і прихованої живої сили і техніки супротивника в районах зосередження, на марші і в бойових порядках, вертольотів і літаків на аеродромах, командних пунктів, складів пального та інших цілей.

РСЗВ «Ураган» дозволяє транспортувати снаряди безпосередньо в направляючих, обладнана електричним приводом наведення, засобами зв’язку та приладом нічного бачення.

Тактико-технічні характеристики

 Калібр 220 мм
 Максимальна дальність стрільби 35 км
 Час повного залпу 20 с
 Кількість направляючих 16 шт
 Маса БМ 20,2 т
 Бойовий розрахунок 4 чол
 Час заряджання 15 хв
 Максимальна швидкість руху

Дана РСЗВ стоїть на озброєнні 27 полку реактивної артилерії СВ ЗСУ.

Артилерія БМ-27 «Ураган» Енциклопедія РСЗВ