fbpx

В РФ розробили вдосконалену ходову для Т-80

Бронетехніка Модернізація Росія Т-80 Танк

Омське конструкторське бюро розробило вдосконалену ходову частину для танку Т-80 з метою поліпшення прохідності машини по слабких ґрунтах та заболочених ділянках.

В основі оновленння ходової стоїть інтеграція керованих телескопічних амортизаторів з режимом роботи в якості гідроциліндрів, котрі дозволять змінювати навантаження на перший та шостий каток автоматично.

Що дає ця модифікація?

У Т-80 при натяжінні гусениці навантаження на ґрунт під крайніми катками (першим і шостим) зменшується, одночасно зростаючи під середніми катками (з другого до п’ятого). Це сприяє зменшенню опору руху та повороту машини на твердих ґрунтах та сухих ґрунтових дорогах. Однак дана схема має недостатню прохідність по грунтах слабкої несучої здатності.

На вдосконаленій ходовій є можливість автоматичної зміни навантаження першого та шостого опорних катків на ґрунт залежно від експлуатації на різних ґрунтах.

За рахунок цього досягається підвищена прохідність машини на слабких ґрунтах з меншим навантаженнями на катки, опором прямолінійному руху та поворотам на ґрунтах типу сухої ґрунтової дороги.

Схема модернізованої ходової частини танку Т-80. Зображення: https://t.me/btvt2019

Телескопічний амортизатор зроблений так, щоб його можна було використовувати крім звичайного режиму роботи, для гасіння коливань, в якості гідроциліндра за натиском кнопки механіка-водія.

Для переведення амортизатора в режим роботи гідроциліндра на місці мехвода встановлений спеціальний перемикача режиму роботи. Він має блок комутації, кабельні мережі, гідромагістралі, бак з гідрорідиною та електродвигун.

Вже всі забули про «відновлення виробництва Т-80», а роботи над танком там, схоже, все ж таки, ведуться.

Бронетехніка Модернізація Росія Т-80 Танк