fbpx
12 країн НАТО підтримали німецьку ініціативу закупівлі ППО для України 

12 країн НАТО підтримали німецьку ініціативу закупівлі ППО для України 

Війна з Росією Європа ЗРК НАТО Німеччина ППО та ПРО Світ Україна

Понад 12 країн НАТО підтримали та планують приєднатися до німецької ініціативи закупівлі систем протиповітряної оборони для України.

Про це повідомляє офіційна сторінка міністерства оборони Німеччини у Х.

Серед країн, які підтримують німецьку ініціативу фінансовими пакетами, є Бельгія, Данія, Нідерланди, Норвегія та Канада.

Їхні кошти будуть спрямовані на закупівлю потрібних для України систем протиповітряної оборони, а також відповідного обладнання, радіолокаційних систем та ракет.

Пуск ракети з ЗРК Iris-T. Кадр з відео Повітряних сил

Інша категорія країн, які приєдналися до ініціативи, а саме: США, Сполучене Королівство, Франція, Іспанія, Румунія, Бельгія та Литва, профінансують безпосередньо ракети та інше допоміжне обладнання.

На сьогодні такі країни, як США, Франція, Сполучене Королівство здійснюють передачу Україні зенітних ракет різного типу, які мають підтримувати обороноздатність країни.

Додатково Латвія розглядає можливість приєднання до німецької ініціативи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що німецька ініціатива ППО була створена для пошуку та закупівлі відповідних зенітно-ракетних систем, а також ракет до них.

Ініціатива дещо схожа на чеську з закупівлі артилерійських снарядів, оскільки пошук відповідних систем здійснюється по всьому світу.

Наразі Німеччина має певні труднощі з виділенням додаткового фінансового пакета для України на 2025-й рік.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що уряд Німеччини шукає додаткові кошти для збільшення військової підтримки України у 2024 році.

Як зазначає видання Bild, з виділених 7,1 мільярда євро допомоги Україні у 2024 році більша частина розподілена. Наразі існує залишок у 300 мільйонів євро, який буде спрямований на закупівлю артилерійських снарядів та зброї.

Війна з Росією Європа ЗРК НАТО Німеччина ППО та ПРО Світ Україна