fbpx
12-та бригада армійської авіації ЗСУ отримала БПЛА від благодійників 

12-та бригада армійської авіації ЗСУ отримала БПЛА від благодійників 

12 бригада АА Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери ЗСУ Повернись живим Україна

Фонд “Повернись живим” і “Телебачення Торонто” завершили реалізацію спільного проєкту з постачання спеціальних безпілотників для армійської авіації ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба благодійного фонду у соцмережах.

Цього разу один безпілотник авіаційний комплекс отримала 12 окрема бригада армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка.

Таким чином кожна з бригад української армійської авіації отримала по безпілотному комплексу.

Вартість усіх переданих спеціальних БпАК — 16 мільйонів гривень. З них 8 мільйонів вдалося зібрати глядачам “Телебачення Торонто”.

А у “Повернись живим” вирішили подвоїти зібрану суму з загальних рахунків фонду, аби придбати вдвічі більше цих безпілотників українського виробництва.

Кожен комплекс складається з двох бортів, та допомагає українським військовим виконувати бойові задачі та зберігати життя особового складу.

Для чого призначені ці БПЛА не розкривається. Лише наголошують, що такі авіаційні безпілотні комплекси значно підвищують бойову ефективність та живучість українських гелікоптерів.

Перший такий комплекс у жовтні минулого року отримала 18-а окрема бригада армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

А у січні цього року безпілотні комплекси передали до 11-ї окремої бригади армійської авіації “Херсон” та 16-ї окремої бригади армійської авіації “Броди”.

Крім того у грудні 2023 року, фонд “Повернись живим” і “Телебачення Торонто” передали навігаційні комплекси для морської авіації ВМС України.

Екіпажі гелікоптерів отримали загалом 24 навігаційних комплексів, які мають вигляд планшетів із спеціалізованим аеронавігаційним програмним забезпеченням.

12 бригада АА Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери ЗСУ Повернись живим Україна