fbpx
24-та бригада ЗСУ спалила російський АТС-59Г на Донеччині 

24-та бригада ЗСУ спалила російський АТС-59Г на Донеччині 

24 бригада ЗСУ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область Україна

Українські військові знищили ворожий гусеничний артилерійський тягач АТС-59Г за допомогою запалювального боєприпаса.

Відео бойової роботи по знешкодженню техніки окупантів оприлюднили військові у мережі.

Знищення тягача здійснили оператори роти ударних дронів “РАРОГ” 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Судячи з відео, російський АТС-59Г був виявлений українськими оборонцями на одній з доріг. Після цього було прийнято рішення його знищити.

Для цього до ворожого артилерійського тягача відправили український дрон. Підлетівши до тягача, мультикоптер або FPV встановив на тентований кузов біля кабіни АТС-59Г запалювальний боєприпас, який одразу спалахнув.

Розпочалося потужне горіння, вогонь якого перекинувся на кабіну російського гусеничного тягача.

Весь цей час за палаючою технікою спостерігав український безпілотник, який і зафіксував на відео факт знищення ворожої техніки.

У мережі визначили, що російський тягач АТС-59Г спалили у Донецькій області на окупованій території.

Після повномасштабного вторгнення в Україну і втрати значної кількості своєї військової техніки, росіяни почали знімати зі зберігання ці тягачі. Про це стало відомо минулого року, коли на них росіяни рочали встановлювати корабельні 25-мм артилерійські установки 2М-3М.

Радянський тягач АТС-59Г зразка 1969 року створили для буксирування причепів, перевезення людей та різного роду вантажів по всіх видах доріг та бездоріжжю. При цьому у нього немає жодного бронювання.

Варто зазначити, що українські військові використовують боєприпаси з запалювальною сумішшю для скидів з безпілотників також проти російських фортифікацій.

Використання таких боєприпасів допомагає ефективно боротися з укриттями супротивника, знищувати їхню провізію, техніку та значно ускладнювати перебування на позиціях.

24 бригада ЗСУ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область Україна