fbpx
44 механізована бригада отримала на озброєння західну техніку

44 механізована бригада отримала на озброєння західну техніку

2С1 «Гвоздика» 44 ОМБр Rosomak Бронетехніка Війна з Росією Європа Світ Танк Leopard 1 Україна

44 окрема механізована бригада отримала на озброєння бронетранспортери та танки західного виробництва.

Про це повідомляє видання Militaryland.

Сформована у 2023 році 44-та механізована бригада отримала на озброєння бронетранспортери КТО Rosomak і основні бойові танки Leopard 1A5. Такий висновок можна зробити завдяки опублікованим фото від віййськових цієї бригади.

За інформацією видання, наразі частина бригади перебуває в Польщі на навчаннях, проте вже згодом має повернутись до України з новою технікою.

Перший механізований батальйон бригади отримав передані Польщею бойові машини піхоти БМП-1. Наразі підрозділ вже розгорнутий та бере участь у бойових діях. Решта два механізованих батальйонів, імовірно, будуть оснащені бронетранспортерами Rosomak.

Передані Польщею бронетранспортери оснащені бойовим модулем Hitfist-30P p 30-мм автоматичною гарматою Mk.44 та кулеметом калібру 7,62. Модуль оснащений прицілами нічного бачення та лазерним далекоміром.

Раніше ці бронетранспортери вже були помічені в Україні, проте невідомо чи належали вони 44 механізованій бригаді.

Окрім цього підрозділам бригади також було передано невідому кількість словенських бронетранспортерів Valuk 6×6 озброєних відкритою туреллю для великокаліберного кулемету.

В квітні цього року “Мілітарний” повідомляв,  що Словенія могла передати Україні до 20 броньованих машин Valuk, котрі виготовлялись по ліцензії на основі конструкції австрійських бронемашин Pandur І. На озброєнні країни перебувало 85 таких машин.

Окрім цього із публічних джерел відомо, що бригада також укомплектована канадськими бронемашинами Roshel Senator. Ці автомобілі закуповуються у великих кількостях для збройних сил України.

Також відомо, що до складу бригадної артилерійської групи новоствореного формування входять 122-мм самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика”.

За інформацією видання Militaryland, до складу бригади також має увійти принаймні одна танкова рота або ж цілий батальйон на Leopard 1A5. Передачу цих танків анонсували вже кілька разів з терміном доставки цього літа.

2С1 «Гвоздика» 44 ОМБр Rosomak Бронетехніка Війна з Росією Європа Світ Танк Leopard 1 Україна