fbpx
Abrams для ЗСУ: Україна попросила США продовжити навчання

Abrams для ЗСУ: Україна попросила США продовжити навчання

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Навчання Німеччина Світ США Танк Танк "Abrams" Україна Україна-США

Пентагон на запит України продовжив навчання військових ЗСУ на американських танках M1 Abrams ще на кілька тижнів.

Це необхідно, щоб українські танкісти вдосконалили свої навички управління та ремонту бойових машин.

Про це заявив речник Командування армії США в Європі та Африці Мартін О’Доннелл в коментарі “Голосу Америки“.

За його словами, навчання продовжили до того часу, поки триває переоснащення 31 американського танка Abrams, які готуються до передачі Україні в межах військової допомоги.

“На запит України військові підтримуватимуть свої навички керування та ремонту до того, як 31 танк, який США зобов’язались переобладнати та надати Україні восени, будуть готові, – заявив О’Доннелл.

Він зазначив, що ці тренування українських військових, як очікується, займуть декілька тижнів.

Навчання українців на танках M1 Abrams відбуваються на американській військовій базі в Німеччині. У них беруть участь близько 200 військовослужбовців ЗСУ. Основний курс підготовки завершився в серпні.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає перші десять танків Abrams у середині вересня. Тепер українська сторона вирішила почекати, поки всі обіцяні американські танки будуть готові. Таким чином отримавши повноцінний танковий батальйон. США також включили танкові бронебійні снаряди зі збідненим ураном у пакет військової допомоги Україні, який був оголошений 6 вересня.

Abrams для України

Нагадаємо, наприкінці травня, перша група українські військовослужбовці у Німеччині розпочала навчання на американських танках M1 Abrams.

Програма тренувань передбачає не тільки підготовку екіпажів для експлуатації танків, але і навчання персоналу з технічного обслуговування цих бойових машин.

На початку серпня, Сполучені Штати офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams. Спочатку планувалося, що для передачі Україні американських танків використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника. Потім вирішили вилучити техніку із запасів армії США. Перед відправкою до України танки ремонтують та переобладнують.

На заході  сподіваються, що прибуття танків дасть українським військам перевагу на полі бою.

Бронетехніка Війна з Росією Військова допомога Європа Навчання Німеччина Світ США Танк Танк "Abrams" Україна Україна-США