fbpx
Ангола отримала перший французький десантний корабель

Ангола отримала перший французький десантний корабель

Ангола Африка Десантні катери та кораблі Світ Суднобудування Флот

До Анголи доставили перший новим французький десантний корабель RA 4 de Abril.

Джерела оборонного видання Janes розповіли, що RA 4 de Abril (ND 15) прибув до ангольського порту Луанда 19 липня на борту зареєстрованого в Нідерландах великовантажного судна MV Yacht Express. Корабель завершив майже місячну подорож із французького міста Шербур.

Він побудований французькою суднобудівною групою CMN (Constructions Mecaniques de Normandie) Group за проєктом LCT 200-70.

Остаточно корабель, ймовірно, буде введений до складу ангольського флоту у 2024 році.

Будівництво першого з двох замовлених Анголою групі CMN середніх десантних кораблів проєкту CMN LCT 200-70 розпочато на головному підприємстві CMN в Шербурі в січні 2022 року.

Десантний корабель RA 4 de Abril флоту Анголи. Весна 2023. Франція. Фото: www.meretmarine.com

Спуск на воду здійснений 26 лютого 2023 року, а заводські ходові випробування було розпочато у травні 2023 року.

22 червня корабель був відправлений із Франції на борту судна Yacht Express до Анголи.

Корабель отримав назву на честь національного свята Анголи 4 квітня – Дня миру та національного примирення, за датою підписання 4 квітня 2002 року мирної угоди між урядом Анголи та опозиційним угрупуванням UNITA, що поклав край багаторічній громадянській війні в країні.

Другий корабель також будується у Шербурі, він спущений на воду у березні 2023 року і має бути зданий Анголі у 2024 році.

Проєктне зображення середнього десантного корабля від CMN Group

Кораблі будуються за оригінальним новим проєктом LCT 200-70 розробки CMN. Вони мають сталевий корпус й надбудови та алюмінієву щоглу, і оснащені кормовою та носовою десантними рампами.

Довжина корабля складає 70 м, ширина 10,6 м. Кораблі здатні перевозити до 200 тонн вантажу, або до 260 осіб десанту, або три основні танки, або вісім важких, або 30 легких машин. Також можливе перевезення 12 стандартних 20-футових контейнерів. Енергетична установка двовальна дизельна, швидкість до 16 вузлів у повному вантажі, дальність плавання до 2200 миль, екіпаж складає 18 осіб.

Проєктне зображення середнього десантного корабля від CMN Group

Оскільки повідомляється, що десантні кораблі будуються в рамках великого контракту від вересня 2016 року укладеного контролюючою CMN Group групою Privinvest Holding, на будівництво 20 різних кораблів і катерів. Відомо, що цей контракт було укладено саме з Анголою на загальну суму 495 млн євро.

Ангола Африка Десантні катери та кораблі Світ Суднобудування Флот