fbpx
«Антонов» завершив імпортозаміщення першого Ан-178

«Антонов» завершив імпортозаміщення першого Ан-178

«Антонов» Авіабудування Авіація Ан-148/158/178 Україна Укроборонпром

Державне підприємство «Антонов» завершило імпортозаміщення військово-транспортного літака Ан-178-100Р призначеного для проведення випробувань.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 28 грудня, на ДП «Антонов» відбулася викатка першого імпортозаміщеного військово-транспортного літака Ан-178-100Р №001, що призначений для проведення льотних та сертифікаційних випробувань.

«На цьому літаку встановлено обладнання вітчизняних та західних постачальників комплектуючих, які були обрані в ході масштабної програми імпортозаміщення», – розповіли у ДК «Укроборонпром».

У заходах з нагоди завершення будівництва та передачі на випробування цього літака взяли участь урядовці та військове керівництво України.

Напередодні, 27 грудня, на авіабудівному підприємстві пройшла репетиція цього урочистого заходу:

Літак Ан-178-100Р призначений для перевезення особового складу (до 100 осіб), техніки та вантажу. Десантування озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами а також медичної евакуації поранених та постраждалих. У конструкцію літака внесено ряд змін.

У жовтні було повідомлено, що складання планера для першого з трьох літаків Ан-178 для Міноборони України було завершено на 80%.

Також, раніше зазначалося, що фюзеляж другого транспортного літака Ан-178 за контрактом з Міноборони України буде готовий вже до кінця 2021 року. У липні 2021 року Державне підприємство «Антонов» отримало двигуни для майбутніх транспортних літаків Повітряних Сил ЗСУ.

Завершення побудови літака Ан-178-100Р №001 та його передача на льотні випробування є важливим етапом виконання програми забезпечення Повітряних Сил Збройних Сил України авіаційною технікою.

Минулого року Україна виділила 1,9 млрд грн на технічне переоснащення національного авіабудівного підприємства ДП «Антонов».

«Антонов» Авіабудування Авіація Ан-148/158/178 Україна Укроборонпром