fbpx
Армія Білорусі заявила про раптову перевірку сил реагування

Армія Білорусі заявила про раптову перевірку сил реагування

Білорусь Європа Навчання Світ Сусіди

Збройні сили Білорусі оголосили про проведення “раптової перевірки сил реагування” щоб відпрацювати питання приведення в бойову готовність.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву пресслужби Міноборони Білорусі.

Тренування включатимуть, зокрема, перекидання частин та підрозділів у певні визначені райони та виконання навчально-бойових завдань.

У міністерстві оборони Білорусі уточнили, що заходи стартували сьогодні, 4 травня.

“У Збройних силах Білорусі почалася раптова перевірка сил реагування, в ході якої військові частини та підрозділи повинні відпрацювати питання приведення в бойову готовність, здійснення маршу в призначені райони та виконання навчально-бойових завдань”, – йдеться у заяві.

При цьому в Міноборони Білорусі наголошують, що така раптова перевірка сил реагування “не несе загрози” для сусідніх країн та європейському співтовариству в цілому.

За даними Генштабу Збройних Сил України на ранок 4 травня, на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Визначені підрозділи армії Білорусі прикривають кордон з Україною у Брестській та Гомельській областях.

Також у ГШ додали, що для перевірки готовності один ракетний дивізіон зі складу 465-ї ракетної бригади ЗС Білорусі переміщується з пункту постійної дислокації до району призначення.

Нагадуємо, що Білорусь для військових Росії стала плацдармом для нападу та постійних обстрілів України.

Раніше ми повідомляли, що білоруські захисники України отримали на своє озброєння спеціальні міномети українського виробництва.

Боець батальйону імені Кастуся Калиновського з мінометом 60-мм КБА-118. Квітень 2022. Фото: Пресцентр батальйону

Озброєння було передано бійцям білоруського батальйону імені Кастуся Калиновського, який сформований у березні 2022 року для захисту України.

Білорусь Європа Навчання Світ Сусіди