fbpx
Армія Грузії отримала польські безпілотники місцевого виробництва 

Армія Грузії отримала польські безпілотники місцевого виробництва 

WB Electronics БпА (Безпілотні апарати) Грузія Кавказ ОПК Польща Світ Співпраця

Силам оборони Грузії передали безпілотні літальні апарати виробництва грузинсько-польського підприємства Delta-WB.

Про це повідомляє пресслужба грузинського оборонного відомства.

Також військові отримали багатофункціональні радіолокаційні системи американського виробництва.

У демонстрація можливостей безпілотників, яка проходила на полігоні «Вазіані», взяли участь міністр оборони країни Джуаншер Бурчуладзе, командувач Силами оборони генерал-майор Георгій Матіашвілі та чиновники міністерства оборони і члени парламенту Грузії.

Військовослужбовці ознайомили гостей з можливостями безпілотників виробництва спільного грузинсько-польського підприємства Delta-WB.

На полігоні здійснювалися польоти розвідувального безпілотника FlyEye і застосували дрон-камікадзе Warmate.

Компанія Delta-WB була заснована польською компанією WB Electronics S.A. та грузинською збройовою компанією Delta International LLC, Підприємство працює над виробництвом безпілотних літальних апаратів польської розробки.

Цей проєкт спрямований на розвиток виробництва дронів в Грузії. Також на базі підприємства створений навчальний центр, де триває процес підготовки та перепідготовки операторів БПЛА.

Безпілотники і багатофункціональні радіолокаційні комплекси поставлені відповідно до плану розвитку Сил оборони до 2030 року, сприятимуть зміцненню розвідувальних можливостей оборони Грузії.

Нагадаємо, що раніше у грудні, польським військовим передали п’ять модернізованих безпілотних комплексів FlyEye v. 3.6.

Комплекс FLYEYE. Фото: WB GROUP

Угода на модернізацію п’яти комплексів БПЛА FlyEyе підписали у грудні минулого року. Оновлення дронів проводилося на основі урахування досвіду війни в Україні.

 

Warmate – це дрони-камікадзе розробки польської компанії WB Electronics, що був вперше представлений у 2014-му році. Дрон призначений для ураження легкоброньованої техніки та інших критично важливих об’єктів і озброєння противника.

WB Electronics БпА (Безпілотні апарати) Грузія Кавказ ОПК Польща Світ Співпраця