fbpx
Армія США тестує безповітряні шини в тропічних умовах

Армія США тестує безповітряні шини в тропічних умовах

Автотехніка Випробування Світ США

Армія США тестує безповітряні шини для транспортних засобів у тропічних умовах.

Про це інформує Мілітарний.

Американські військові тестують безповітряні шини в тропічних умовах. На випробувальному полігоні, тестували здатність безповітряних шин зберігати свої властивості після поїздок по глибокій багнюці, джунглях, і трав’янистих районам, повідомляє пресслужба армії США.

Більшість конфліктів за участю американських військових за останні 20 років припадали на пустелі Південно-Західної Азії, але і в тропічних районах є місця з триваючими або потенційними військовими конфліктами.

Тому американські військові вирішили провести тестування. Військових цікавило, чи зможе густий бруд, який проникає в пори колеса, вплинути на характеристики шини і машини.

Для тестів вибрали легкий тактичний автомобіль Polaris MRZR, який використовують підрозділи спецназу Командування спеціальних операцій США.

Машини оснастили колесами Michelin Tweel, що не вимагають накачування повітрям, і є стійкими до проколів.

Tweel виробництва Michelin – це безповітряна радіальна шина, призначена для роботи як звичайна пневматична шина. Вважається, що Tweel може прослужити в три рази довше за звичайну шину, а їх конструкція дозволяє зберігати ходові якості на різних покриттях.

Це рішення дозволяє полегшити автомобіль за рахунок відмови від запасних коліс та інструменту для його заміни, скоротити час простою на ремонт, і позбавитися від необхідності контролювати тиск в шинах. Проте, слабким місцем Tweel виявилися пори між перетинками шини.

Як повідомляє Army Recognition з посиланням на учасників випробувань, безповітряні шини виявилися непристосованими до тропіків.

Велика кількість бруду і рослинності утворюють масу, яка щільно забиває простір між перетинками колеса. Це ускладнює управління, і негативно впливає на динаміку, і ресурс вузлів підвіски, підвищуючи безпружинну масу.

Окрім того, такі шини не пристосовані до руху по снігу, який також забиває пори Tweel.

Автотехніка Випробування Світ США