fbpx
Армія США змінила плани модернізації танка Abrams

Армія США змінила плани модернізації танка Abrams

General Dynamics Бронетехніка Модернізація Світ США Танк Танк "Abrams"

Армія США анонсувала розробку нової модернізації танка під індексом M1E3 Abrams, замість часткових покращень по програмі System Enhancement Package.

Про це повідомляє офіційний сайт Армії США.

Армія США прийняла рішення скорегувати плани з проведенням покращень основного бойового танку Abrams, який наразі проходить програму модернізації System Enhancement Package 4 (SEP v4).

Нова версія танку E3 має кардинально змінити можливості бойової машини вести протитанкову боротьбу та бути актуальною до 2050 року.

«Ми розуміємо, що майбутні бойові дії створюють нові виклики для танків, тому ми вивчаємо недавні та поточні конфлікти. Ми повинні оптимізувати мобільність і живучість Abrams, щоб дозволити танку продовжувати зближуватися з ворогом і знищувати його як головного хижака на майбутніх полях битв», – розповів Джефрі Норман, Бригадний генерал армії США.

Розробка нового плану модернізація ставить на меті зменшення маси окремих компонентів, для нарощування бронювання, покращення ходових якостей та вогневої потужності.

Початковий оперативний потенціал M1E3 очікується на початку 2030-х років, та має замінити у військах варіації M1A2.

Для реалізації нової модернізації, компанія General Dunamics створила демонстратор технологій Abrams X, в якому поєднала більшість сучасних танкових систем.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Сполучене Королівство пришвидшує процес прийняття танка Challenger 3 на озброєння.

Прийняття танка на озброєння має відбутись у 2025 році, замість 2027 року, як планувалось спочатку. Рішення прийняте на фоні війни в України, та пришвидшення модернізації сухопутних сил Сполученого Королівства.

Наразі перша партія корпусів танку Challenger 2 проходить процес модернізації до рівня Challenger 3, після чого на корпус буде встановлена нова башта з німецькою 120-мм гарматою L55A1.

Виробництво нових башт розпочали 24 березня 2022 року на підприємстві Armstrong Works у Ньюкаслі.

General Dynamics Бронетехніка Модернізація Світ США Танк Танк "Abrams"