fbpx
Атака дронів на РФ: горить нафтопереробний завод і нафтобаза 

Атака дронів на РФ: горить нафтопереробний завод і нафтобаза 

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Пожежа Росія

У ніч проти вівторка, 12 березня, відбулося загоряння на нафтобазі в російському Орлі та нафтопереробному заводі у Нижньогородській області.

Про це повідомляють Telegram-канали та ЗМІ країни-агресорки.

Так у російському Орлі вночі стався вибух на нафтобазі, після чого почалася пожежа.

Незадовго до виникнення пожежі місцеві жителі чули вибух. За даними російських пабліків, пожежа сталася через атаку безпілотника.

На місце прибули кілька пожежних розрахунків для ліквідації загоряння. Наразі даних про постраждалих немає.

Згодом голова Орловської області Андрій Кличков підтвердив, що причиною пожежі стало падіння БПЛА.

Також рано вранці 12 березня безпілотник атакував нафтопереробний завод «Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез» у місті Кстово Нижньогородської області.

Повідомляється, що ударний безпілотник потрапив прямо в установку по переробці нафти. Внаслідок удару на території підприємства виникла масштабна пожежа.

Компанія «Лукойл», якій належить цей російський НПЗ, повідомила про те, що роботу технологічної установки на підприємстві призупинено “у зв’язку з інцидентом”. Однак, про який саме інцидент йдеться, там не уточнили.

Пізніше губернатор Нижегородської області РФ Гліб Нікітін підтвердив дані про удар безпілотника по нафтопереробному заводу в Кстові.

«Вранці на Кстовську промзону, на об’єкт паливно-енергетичного комплексу, було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів», – заявив Нікітін.

Також він додав, що внаслідок удару сталося загоряння на одній із установок з перегонки нафти. На місці працюють оперативні служби, також для гасіння пожежі на підприємстві залучено пожежний потяг.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Пожежа Росія