fbpx
Австралійські солдати взяли участь у розробці нового варіанта бронемашини Boxer Block 2

Австралійські солдати взяли участь у розробці нового варіанта бронемашини Boxer Block 2

Boxer Rheinmetall Австралія Бронетехніка БТР Європа Німеччина Океанія Світ

Військовослужбовці 2/14 легкокінного полку австралійської армії взяли участь у розробці нового варіанта бронемашини Boxer Block 2.

Про це повідомляє видання The Defense Post.

Військовослужбовці відвідали виробничі потужності компанії Rheinmetall в Унтерлюсі де ознайомились з новими розробками, а також дали поради стосовно нового варіанта Boxer Block 2.

Крім того, вони взяли участь у випробуваннях нового модуля Lance 2.0, який буде встановлюватись на новий варіант броньованої розвідувальної машини.

Випробування були спрямовані на стрільбу з 30-мм гармати MK30-2 і кулемета MAG58 у різних умовах. Крім того, бійці випробували нові 30-мм програмовані боєприпаси.

Додатково був проведений брифінг де австралійські військовослужбовці зазначили як плюси нового варіанту, так і поділились досвідом експлуатації варіанта Boxer CRV.

Також вони відвідали виробничі потужності Rheinmetall у Касселі та взяли участь у налаштуванні майбутньої інтеграції комплексу активного захисту Trophy.

За словами Міністерства оборони Австралії, участь звичайних військовослужбовців у розробці бойових машин дає краще розуміння того, як вона влаштована та допомагає розробникам почути думку військових, які працюють на них довгий час.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Міністерство оборони Литви завершило придбання бойових машин Vilkas для сухопутних військ.

Остання з 89 машин прибула до країни наприкінці 2023 року.

Vilkas це версія багатоцільової бронемашини Boxer з колісною формулою 8х8, адаптована до вимог армії Литви.

Машинами озброєнні два батальйони бригади «Залізний вовк» литовської армії. Нова техніка прийшла на заміну гусеничним бронетранспортерам M113.

Boxer Rheinmetall Австралія Бронетехніка БТР Європа Німеччина Океанія Світ