fbpx
Австралія обирає нову БМП

Австралія обирає нову БМП

Hanwha Defense Rheinmetall Австралія БМП Бронетехніка Закупівлі Світ

Австралія обирає для своїх армії нову гусеничну БМП (бойову машину піхоти).

Про це пише Australian Defence.

У фінал конкурсу відібрані дві компанії – Rheinmetall Defence Australia та Hanwha Defense Australia.

Представники компаній з німецьким та південнокорейським походженням прислали на випробування по три зразки своїх бойових машин. Два зразки будуть проходити комплекс ходових та оціночних випробувань, а ще один – на підрив.

Роботи відбуваються в рамках третього етапу австралійської програми Land 400. За програмою австралійське оборонне відомство шукає заміну своїм бойовим машинам піхоти та висунуло у технічних вимогах переведення шести бійців та трьох членів екіпажу.

БМП KF41 «Lynx». Фото з відкритих джерел

У рамках проєкту буде придбано до 450 гусеничних бойових машин.

Упродовж всього 2021 року триватимуть різні види випробувань, за результатами проведуть оцінку обох бойових машин, та у 2022 році уряд Австралії прийме остаточне рішення по новій бойовій машині.

Австралія вже обрала нову колісну бойову машину для національних збройних сил, за результатами конкурсу переможцем стала Rheinmetall Defense Australia з пропозицією бронетранспортеру Boxer.

Бронетранспортер «Boxer» Бундесверу. Фото: ЗМІ Німеччини

Загальна вартість контракту – 2,4 млрд доларів США (3,3 млрд австралійських доларів), за яким впродовж 2019-2026 років для потреб Збройних Сил Австралії буде поставлено 211 бойових машин в різних модифікаціях Boxer.

133 бронетранспортери будуть поставлятись з бойовими модулями LANCE, що озброєнні 30-мм гарматою Mauser Mk.30-2 та ПТРК Spike LR2. За умовами домовленостей перші бронетранспортери будуть виготовлені у Німеччині, решта буде локалізована на території Австралії.

Австралія також купує 30 південно-корейських 155-мм самохідних артилерійських установок K9 Thunder. Окрім самих САУ буде придбано ще транспортно-заряджаючі машини K10 (ARV) до них.

Норвезькі САУ K-9 Thunder

Ці САУ обрані за результатами тендеру та випробувань згідно програми Land 8116 Artillery Replacement де виріб компанії Hanwha Defense названий «найбільш вдалим та вигідним варіантом».

Hanwha Defense Rheinmetall Австралія БМП Бронетехніка Закупівлі Світ