fbpx
Австрія купує 18 гелікоптерів AW169M

Австрія купує 18 гелікоптерів AW169M

Авіація Австрія Гелікоптери Закупівлі Компанія Leonardo

Австрія купує 18 гелікоптерів AW169M, напередодні міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер оголосила відповідне рішення.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Kronen Zeitung.

Мова йде про гелікоптери типу AW169M виробника італійської компанії Leonardo.

Вартість контракту складає близько 300 мільйонів євро і це найбільше придбання австрійської армії з часів покупки гелікоптерів Eurofighters близько 20 років тому.

Близько двох третин цієї суми припадає на купівлю гелікоптерів, решта – на технології, логістику, навчання нових пілотів і нову інфраструктуру. Дванадцять гелікоптерів будуть використовуватися для різних задач, а шість – для навчання нових пілотів.

Зображення нового італійського багатоцільового військового гелікоптера Leonardo AW169M

Нові гелікоптери повинні замінити Alouette III, які з технічних причин будуть виведені з експлуатації з середини 2022 року.

Армійські гелікоптери також використовуються для операцій з ліквідації наслідків стихійних лих, а також для гасіння лісових пожеж та пошукових операцій після сходу лавин.

Гелікоптер має максимальну злітну вагу до 4850 кг, оснащується двома турбовальними двигунами Pratt & Whitney PW210A злітною потужністю по 1000 к.с. і перевозить до 7-10 пасажирів.

Комерційний варіант вертольоту AW169 серійно виробляється AgustaWestland (нині Leonardo Helicopters в складі компанії Leonardo) з 2015 року.

Нагадаємо, військові Італії підписали контракт з італійською компанією «Leonardo» на поставку перших 15 нових вертольотів військового варіанту AW169MA (Multiruolo Avanzato).

Авіація Австрія Гелікоптери Закупівлі Компанія Leonardo