fbpx
Австрія передала перший танк Leopard 2 для модернізації

Австрія передала перший танк Leopard 2 для модернізації

KNDS Австрія Бронетехніка Європа Модернізація Німеччина Світ Танк Танк Leopard 2

Міністерство оборони Австрії передало перший танк Leopard 2A4 на модернізацію франко-німецькій компанії KNDS.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони Австрії.

Церемонія передачі відбулась у казармах Гессен, в місті Вельс де розташований армійський центр матеріально-технічного забезпечення.

Вартість модернізації 58 танків Leopard 2A4 до рівня сучасної версії A7 оцінюють в 560 мільйонів євро.

Танки складають основу 14-го танкового батальйону сухопутних сил Австрії, і знаходяться у використані з 1996 року.

Нова модернізація має покращити можливості танків проводити наступальні та обороні операції, та покращить взаємодію з піхотою, через інтеграцію системи позиціювання та управління військом.

В рамках програми модернізації “Армія 2032+”, також буде модернізована БМП Ulan. Країна планує модернізувати близько 112 БМП.

Модернізація покращить ходові якості машини завдяки новому двигуну, а також додасть систему позиціювання та управляння військом у складі механізованих підрозділів сухопутних сил.

Модернізація танків розрахована на п’ять років, та буде включати заміну основної гармати, нові пакети комбінованого бронювання, системи керування вогнем, додаткові модулі бронювання, та конструктивна зміна башти.

Загальна програма модернізації Сухопутних сил Австрії направлена на модернізацію бронетанкових сил, стрілецького озброєння, екіпіровки та автотранспорту.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, уряд ФРН разом із партнерами з Іспанії, Італії та Швеції збирається розпочати розробку танка нового покоління.

Країни, які беруть участь у проєкті, розраховують отримати частину фінансування з європейського фонду European Defence Fund.

KNDS Австрія Бронетехніка Європа Модернізація Німеччина Світ Танк Танк Leopard 2