fbpx
Азербайджан виявився неназваним замовником сербських САУ Nora – ЗМІ

Азербайджан виявився неназваним замовником сербських САУ Nora – ЗМІ

Азербайджан Артилерія Балкани Закупівлі Кавказ САУ Світ Сербія

Азербайджан замовив у Сербії велику партію колісних самохідних гаубиць Nora B52.

Про це повідомляє Army Recognition.

Це замовлення є частиною стратегії збільшення бойового потенціалу азербайджанського війська.

Вартість угоди на постачання 48 сербських артилерійських систем Nora B52 на колісному шасі – 339 мільйонів доларів.

Інформація про те, що Сербія отримала замовлення на постачання декількох десятків колісних самохідних гаубиць Nora B52 неназваній країні, з’явилися у грудні торік.

Сербська САУ NORA B52 на броньованому шасі

Наявність контракту також підтвердив президент Александр Вучич. Однак тоді він не назвав країну, лише зазначив, що вона розташована «не в Африці».

За його словами, на той час президент і парламент неназваної країни ще мали завершити формальні процедури затвердження закупівлі 48 САУ Nora B52.

При цьому низка джерел у Сербії та на Кавказі стверджували, що замовником великої партії сербських артилерійських установок є Азербайджан, що у лютому цього року підтвердили профільні медіа.

САУ Nora B52

Nora B52 – сербська колісна самохідна гаубиця, яку створили інженери компанії Yugoimport SDPR у 2006 році.

155-мм гармата САУ виготовлена на базі артсистеми Д-20 зі збільшеною довжиною ствола до 52 калібрів. Значна кількість елементів хитної частини запозичені в гаубиць Д-20 та М-46.

Сербські САУ NORA B52 на броньованому шасі

Артилерійська частина встановлена на поворотній платформі в задній частині шасі з колісною формулою 8х8. У похідному положенні гармата зафіксована по ходу руху, але для ведення вогню розвертається назад і стабілізується чотирма телескопічними електрогідравлічними аутригерами.

Боєкомплект, розташований на машині, має 36 пострілів, 12 із них готові до стрільби та розміщені в автоматі заряджання, ще 24 – у боєукладці, яка розташована за кабіною. Дальність стрільби – до 41 км.

Азербайджан Артилерія Балкани Закупівлі Кавказ САУ Світ Сербія