fbpx
Бахрейн придбає танки Abrams

Бахрейн придбає танки Abrams

Азія Бахрейн Бронетехніка Закупівлі Світ США Танк Танк "Abrams"

Державний департамент США погодив можливий продаж уряду Бахрейну 50 танків M1A2 SEPv3 Abrams, допоміжних машин і 120-мм боєприпасів.

Про це 19 березня повідомило Управління з питань оборонної співпраці та безпеки Департаменту оборони США.

Орієнтовна загальна вартість потенційного замовлення становить 2,2 мільярда доларів.

Окрім 50 основних бойових танків M1A2 SEPv3 Abrams, передбачається поставка: 4 БРЕМ M88A2 Hercules, 8 мостоукладальників M110 AVLB, 8 інженерних машин M1150 ABV і 8 важких штурмових мостів (HASB), а також вантажівок M978A4 (HEMTT) з вантажно-розвантажувальними системами і причепи.

Потенційний продаж Бахрейну також містить 100 7,62 мм кулеметів M240, три газотурбінні двигуни AGT1500, шість тисяч 120-мм снарядів M1002 (TPMP-T) та 5760 фугасних багатоцільових танкових снарядів M1147 і навчальні боєприпаси.

Танки M1A2 SEPv3 Abrams. 2018 рік. Фото: General Dynamics Land Systems

Також до майбутньої поставки увійдуть великокаліберні кулемети M2A1 Browning, якими будуть оснащені дистанційно керовані установки CROWS-LP.

Потенційний продаж також включає технічну і логістичну підтримку, навчальне обладнання, документацію та інші пов’язані з цим елементи матеріально-технічного забезпечення.

Танки поліпшать спроможність Бахрейну подолати поточні та майбутні безпекові загрози.

Зазначається, що постачання M1A2 SEPv3 Abrams підтримуватиме зовнішньополітичні цілі та цілі національної безпеки США шляхом поліпшення безпеки основних країн, які не входять до НАТО, що є важливою силою для політичної стабільності та економічного прогресу на Близькому Сході.

SEP v3 (System Enhancement Package)

M1A2 SEP v3 – модернізована версія американського основного бойового танка M1A2 Abrams. Це поточна серійна версія танка цього типу.

Під час оновлення машина отримала поліпшену систему управління вогнем, яка має обладнання ADL для ведення вогню з використанням двох типів пострілів – багатоцільового фугасного ХМ1147 (Advanced Multi-Purpose) з програмованим детонатором і бронебійного підкаліберного Advanced Kinetic Energy.

Встановлено нові тепловізійні прилади у приціли навідника та незалежний панорамний приціл командира, який видає зображення на дисплеї високої чіткості. На даху башти танка встановили дистанційно керований командиром бойовий модуль CROWS-LP із 12,7-мм кулеметом М2. Модуль оснащений цілодобовою системою спостереження та прицілювання.

Азія Бахрейн Бронетехніка Закупівлі Світ США Танк Танк "Abrams"