fbpx
«Бастион» окупанта відстріляв по «кораблям умовного противника»

«Бастион» окупанта відстріляв по «кораблям умовного противника»

ВМФ Росії Навчання Протикорабельні ракети (ПКР) Росія Сусіди Флот Чорне море Чорноморський флот

Мобільні берегові протикорабельні ракетні комплекси «Бастион» Чорноморського флоту ВМФ Росії провели навчання з нанесення ракетних ударів по «кораблям умовного противника».

Про це інформує Мілітарний.

В ході навчання особовий склад бойових розрахунків «Бастион» Чорноморського флоту (ЧФ) країни-агресора, відпрацював завдання з виявлення та знищення навчальних морських цілей з виконанням пусків протикорабельними ракетами на полігоні Опук в окупованому Криму, повідомили у пресслужбі ЧФ Росії.

Особливістю навчання стало застосування безпілотних літальних апаратів для відстеження корабельної групи умовного противника.

Після отримання цілевказівок розрахунки «Бастион» вийшли на позиції та виконали пуски ракет по виявленим навчальним морським цілям.

У ролі «ворожих» кораблів були задіяні два великих корабельних щита мішені.

Окрім того, окупанти відпрацювали виведення комплексів з-під удару, зміну і обладнання та маскування як нових, так і хибних стартових позицій, а також поповнення боєкомплекту з виконанням умовних ракетних пусків.

У понеділок 20 вересня, близько 20 бойових кораблів та суден забезпечення Чорноморського флоту ВМФ Росії (ЧФ), вийшли в море з пунктів базування в окупованому Севастополі та Новоросійську для проведення навчань з виконанням ракетних і артилерійських стрільб.

На морських полігонах екіпажі кораблів виконують ракетні та артилерійські стрільби в складі різнорідних тактичних груп.

Проводять комплекс навчань з ведення морського бою, пошуку та знищення підводного човна, виявлення і нанесення удару по береговому командному пункту, а також по відбиттю атаки умовного противника з повітря.

До навчань корабельних сил залучені літаки та гелікоптери морської авіації та протиповітряної оборони чорноморського флоту.

РКР «Москва» ЧФ РФ. Фото з відкритих джерел

Відслідковування за діями учасників навчання здійснюється за допомогою безпілотників.

ВМФ Росії Навчання Протикорабельні ракети (ПКР) Росія Сусіди Флот Чорне море Чорноморський флот