fbpx
Безпілотник США був збитий над Червоним морем 

Безпілотник США був збитий над Червоним морем 

MQ-9 Reaper Авіаінциденти БпА (Безпілотні апарати) Ємен ПС США Світ США

Безпілотник MQ-9 Повітряних сил США був збитий хуситами над Червоним морем, під час проведення розвідувального польоту.

Про це повідомляє інститут морських досліджень США.

Інцидент стався 8 листопада 2023 року, під час розвідувального польоту з виявлення місць пуску крилатих та балістичних ракет у сторону Ізраїлю.

Ми можемо підтвердити, що американський БПЛА MQ-9 був збитий, під час польоту у міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами біля узбережжя Ємену – розповіла Дженніфер Гріффін, кореспондентка з питань національної безпеки Петангона.

Наразі США посилюють присутність в регіоні через атаки проіранських угрупувань на об’єкти США у Сирії та Іраку. З 17 жовтня проіранські сили здійснили 40 ракетних атак, з них 22 в Іраку та 18 у Сирії.

Через посилення тиску на американські війська у регіоні, Пентагон направив у Червоне море авіаносець USS Dwight D. Eisenhower, для демонстрації присутності та підтримки союзних країн.

Як повідомляють представники Міністерства оборони США, БПЛА діяв незалежно від авіаносної ударної групи.

Наразі кораблі американського флоту знаходяться в регіоні для допомоги Ізраїлю, та захисту цивільних суден, які можуть постраждати від проіранських сил.

Крім того, 19 жовтня 2023 року, американський есмінець USS Carney перехопив крилаті ракети, які були запущені з території Ємену у сторону Ізраїлю.

Цей епізод став першим застосування американського флоту в рамках допомоги Ізраїлю, після початку війни з терористичним угрупуванням ХАМАС.

Випущена хуситами ракета була знищена зенітною ракетою SM-2, крім того, корабель збив близько восьми безпілотників, які проводили розвідувальні польоти неподалік території Ізраїлю.

Carney відправляється на Близький Схід, щоб допомогти забезпечити морську безпеку та стабільність у регіональних водах“, – розповіли 19 жовтня на сторінці ВМФ США.

MQ-9 Reaper Авіаінциденти БпА (Безпілотні апарати) Ємен ПС США Світ США